Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

"TOP-4.2.1-15-KO1-2016-00002 - Fogyatékkal élők esélyegyenlőségének támogatása a Bakonyalja (Kisbéri) Kistérségben"

Bemutatkozás

Kedvezményezett neve: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
Projekt címe: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület – Fogyatékkal élők esélyegyenlőségének támogatása a Bakonyalja (Kisbéri) kistérségben
Projekt azonosító: TOP-4.2.1-15-KO1-2016-00002
Támogatás összege: 35.257.337,- Ft
Támogatás intenzitása: 100%
Projekt megvalósítás kezdő időpontja: 2017. június 1.
Projekt fizikai befejezésének időpontja: 2020. szeptember 30.

Kapcsolat:
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Közép-dunántúli Régió
Irányítószám: 2890
Város: Tata
Cím: Vasút u. 64.
Telefonszám: +36-34/382-842
Régióvezető: Bondor Lajos
Regionális ügyvezető: Pataki Gergely
E-mail: kozep-dunantuli.regio@maltai.hu

2015 évben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Kisbéren ingatlant vásárolt a 2870 Kisbér, Vásártér u. 26. B. szám alatt azzal a szándékkal, hogy a városban működő Támogató Szolgálat számára a mai kor igényeinek megfelelő, korszerű, ellátott-barát, akadálymentes szolgáltató teret alakítsunk ki. A tervező és a rehabilitációs mérnök megállapításai, a leendő intézményi igények alapján megállapítható, hogy a meglévő lakóépület felújítása, átalakítása és bővítése szükségszerű. Az átalakítás során a főépületben raktár, irodahelyiség, teakonyha, személyzeti öltöző, WC, akadálymentesített WC kerül kialakításra. Az udvari burkolatok is elavultak, egyenetlenek, jelenleg akadálymentes parkoló nincs. A fejlesztés során az elbontás és átépítés után az udvar rendbetétele is megtörténik. Az oldalkertben parkolók és járda kerül kialakításra. A kialakítandó szolgálat esetében jelen pályázatból szeretnénk biztosítani a szükséges eszközöket, bútorokat, berendezési és felszerelési tárgyakat. A helyiségek egységes, modern és praktikus irodabútorzatot kapnak. A főépületben lévő irodában 4 munkahely kerül kialakításra, továbbá a bővített épületrészben még egy fő munkatárs számára alakítunk ki munkahelyet. Beszerzésre kerülnek íróasztalok, székek, polcok és zárható szekrények. A közösségi helyiséget úgy szeretnénk kialakítani, hogy a mindennapi ügyfélfogadáshoz és a beltéri közösségi programok megszervezéséhez is alkalmas legyen. Az irodákat (a főépületben és a bővített épületrészben) irodatechnikai és számítástechnikai eszközökkel szereljük fel. Valamennyi helyiség stílusában a bútorokkal és a funkcióval harmonizáló, egységes textíliákat (függöny, sötétítő függöny) kap. A jelen fejlesztés során beszerezni kívánunk 2 (kettő) darab elektromos kerékpárt, elősegítendő, hogy a gondozónők a helyben történő gondozási feladataikat hatékonyabban tudják elvégezni. Támogató Szolgálatunk szolgáltatásait a felnőtt ellátottak mellett gyermekek is igénybe veszik. Az ügyintézés során gyakran elkísérik szüleiket, hiszen a sérült gyermekek felügyeletét a szülők ritkán tudják más személyre bízni. A várakozási és ügyintézési idő könnyebbé tételére a közösségi helyiségben gyermeksarkot tervezünk létrehozni, amelynek berendezése: gyermek asztal, székek, játéktároló polc és játszószőnyeg. Olyan játékeszközök beszerzését tervezzük, amelyekkel a gyermekek akár magukban is el tudnak játszani, illetve nem igényel a játék hosszabb időt. Fontos szempont a kialakítás során az is, hogy sérült gyermek is igénybe tudja venni az eszközöket, játékokat.

A tervezési program szerint a lakóépület jelenlegi területén egy iroda, közösségi helyiség, raktár, teakonyha és akadálymentes WC készül. A melléképületek elbontásával hátrafelé bővül a főépület, itt egy további – kívülről nyíló – iroda kap itt helyet külön akadálymentes mellékhelyiséggel.

A főépület utcai bejáratánál a lépcső mellett korlátlift készül, a hátsó blokk egy emelt szintű járda építésével szintben megközelíthető. Az oldalkertben parkolók és új járda kerül kialakításra. A fizikai- mellett infokommunikációs akadálymentesítés is készül.
Célunk egy olyan épület létrehozása, ami mindenki által kényelmesen és biztonságosan használható, beleértve a különböző fogyatékossági osztályokat is.

Az épület jelenleg palatetővel bír, amely a fejlesztés során lebontásra kerül, a helyére cseréptetőt tervezünk. A lebontott pala megsemmisítő helyre történő szállításáról is gondoskodunk.
Az energiahatékonysági intézkedések keretében a fejlesztés során megtörténik az ingatlan utólagos külső hőszigetelése, a lábazat utólagos hőszigetelése, a padló hőszigetelése, a padlásfödémek kőzetgyapot utólagos hőszigetelése. Kicseréljük a nyílászárókat 3-as üvegezésű műanyag nyílászárókra. A tető déli fekvésű síkjára napelemes rendszer kerül kialakításra. A korszerű és költségtakarékos fűtés biztosítása érdekében kondenzációs gázkazánt állítunk be.

KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTÁCIÓ: 

2018.08.07. 

Támogatási szerződés

Támogatási szerződés mellékletei 

Közbezerzési dokumentum - VISSZAVONVA

Vállalkozási szerződés tervezet - VISSZAVONVA

 

MŰSZAKI MELLÉKLETEK

Építési engedély

Jogerő értesítés

Rétegrendek

Építési termékek teljesítmény-jellemzőinek meghatározása

 Energetikai minőségtanúsítvány összesítő

Felmérés helyszínrajz

Felmérés alaprajz

Felmérés homlokzatok

Terv helyszínrajz

Metszetek

Dél-nyugati homlokzati terv

Észak-keleti homlokzati terv

Akadálymentesítési műleírás

E1 alaprajz

Építészeti leírás

Épületgéépészeti leírás

Épületvillamossági leírás

Fotódokumentáció

Helyiséglista

Költségkiírás árazatlan

Korlátlift műszaki leírás

Közlekedési műszaki leírás

 

2018.08.23. 

Ajánlattételi felhívás módosítás

 

2018.08.27.

Bontási jegyzőkönyv

 

2018. 09.06. 

Közbeszerzési dokumentáció

Vállalkozási szerződéstervezet

Ajánlattételi felhívás

 

2018.10.18. 

Összegzés az ajánlatok elbírálásáról

 

Bontási jegyzőkönyv

Ajánlattételre felhívott gazdasági szereplők

 

Építési engedély

Jogerő értesítés

 

Az ingatlan képi dokumentációja:

BERUHÁZÁS ELŐTT:

 

ZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY:                              https://maltai.hu/cikk/hir/3866

BERUHÁZÁST KÖVETŐEN, a 100%-os teljesítésnél:
 

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 2870
Település: Kisbér
Telefonszám:: +36-34/382-842
Vezető: Bondor Lajos
E-mail: kozep-dunantuli.regio@maltai.hu