A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület a TOP-4.2.1-15-KO1-2016-00002 azonosító számú pályázat keretében nyert támogatást a kisbéri támogató szolgálat fejlesztésére. A projekt címe: „Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület - Fogyatékkal élők esélyegyenlőségének támogatása a Bakonyalja (Kisbéri) Kistérségben”. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott, vissza nem térítendő támogatás összege 35.257.337,- forint volt, a támogatás intenzitása a projekt elszámolható költségeinek 100 %-a. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, a Széchenyi 2020 program keretében.


2015 évben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Kisbéren ingatlant vásárolt a 2870 Kisbér, Vásártér u. 26. B. szám alatt azzal a szándékkal, hogy a városban működő Támogató Szolgálat számára a mai kor igényeinek megfelelő, korszerű, ellátott-barát, akadálymentes szolgáltató teret alakítson ki. Ehhez 2017-ben nyerte el a TOP-4.2.1-15-KO1-2016-00002 számú projekttámogatást.


A beruházás során a főépületben raktár, irodahelyiség, teakonyha, személyzeti öltöző, wc, akadálymentesített wc került kialakításra, új cseréptetőfedéssel. A bővített épületrészben kapott helyet a fűtési helyiség, valamint egy iroda és egy akadálymentes wc. A fejlesztés során a kivitelezést követően az udvar rendbetétele is megtörtént, az oldalkertben parkolók (2 db + 1 db akadálymentesített) és járda került kialakításra. A fejlesztés során a Támogató Szolgálat eszközei is beszerzésre kerültek. A helyiségek egységes, modern és praktikus irodabútorzatot kaptak. A főépületben lévő irodában 4 munkahely került kialakításra, továbbá a bővített épületrészben még egy fő munkatárs számára alakítottunk ki munkahelyet. A munkahelyeket új irodatechnikai és számítástechnikai eszközökkel szereltük fel. Valamennyi helyiség stílusában a bútorokkal és a funkcióval harmonizáló, egységes textíliákat (függöny, sötétítő függöny) kapott. A várakozási és ügyintézési idő könnyebbé tételére a közösségi helyiségben gyermeksarkot alakítottunk ki.


A fejlesztés során beszereztünk 2 (kettő) darab elektromos kerékpárt, a gondozónői feladatok hatékonyabb ellátása végett.
Megújuló energiaforrás kialakítása is megvalósult a beruházással egyidőben, a tető déli fekvésű síkjában napelemes rendszer került kialakításra.


A főépület utcai bejáratánál a lépcső mellett korlátlift készült, a hátsó blokk egy emelt szintű járda építésével szintben megközelíthető. A fizikai- mellett infokommunikációs akadálymentesítés is megvalósult.

A projektről bővebben: https://maltai.hu/top42115ko1201600002