Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

1 % felajánlás

Kérjük, adója 1%-ával támogassa a Máltai Szeretetszolgálatot!

Máltai Szeretetszolgálat 1% adó felajánlás

 

Ne felejtsen el gondoskodni adója 1%-áról!

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelemadója 1%-át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára! Az ország egyik legnagyobb karitatív szervezeteként 29 éve jelen vagyunk a nélkülöző emberek mindennapjaiban. Alapelvünk, hogy segíteni csak jól szabad!

 

Évente 13 ezer hajléktalan embert látunk el, 1500 idős embert ápolunk és 1500 fogyatékkal élőről gondoskodunk. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítő kezet nyújt az elesetteknek. Adója 1 százalékával Ön is segíthet megváltoztatni az életüket. A döntés az Ön kezében van.

 

ADÓSZÁMUNK: 19025702 - 2- 43

 

Rendelkező nyilatkozat letöltése »

Máltai Szeretetszolgálat Máltai Szeretetszolgálat

 

Hogyan és mikor ajánlhatom fel személyi jövedelemadóm 1%-át?

Az 1% felajánlása csupán néhány percet és gondos odafigyelést igényel.

 

Ha Ön egyéni vállalkozó, a 2017-ről szóló szja-bevallásának és rendelkező nyilatkozatának benyújtási határideje: február 26.

Ha a NAV készíti el az Ön adóbevallását:

  • ha ügyfélkapun keresztül, online felületen készül az adóbevallás, akkor a NAV által küldött adóbevallás ellenőrzése során ne feledkezzen el rendelkezni adója 1%-áról! Önnek két gombnyomás, a nélkülöző embereknek viszont kézzelfogható segítséget jelent, ha megadja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adószámát. Határidő: május 22.
  • ha postai úton érkezik az ellenőrzendő bevallás, akkor a visszaküldött dokumentumhoz mellékelje az adószámunkkal kitöltött rendelkező nyilatkozatot, melyet itt lehet letölteni. Határidő: május 22.

Ha könyvelő közreműködésével, illetve saját maga készíti el az adóbevallását:

  • ha ügyfélkapun keresztül online készíti el az adóbevallást, akkor a megfelelő részt kitöltve néhány pillanat alatt rendelkezhet az adója 1%-áról. Határidő: május 22.
  • ha nyomtatott formában, postai úton adja be adóbevallását, akkor a kitöltött rendelkező nyilatkozatot az adóbevallással együtt elküldheti postán, vagy személyesen leadhatja a NAV ügyfélszolgálatán. A rendelkező nyilatkozat innen letölthető. Határidő: május 22.

Ha a munkáltatója készíti el adóbevallását:

  • 2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 %-áról, akkor azt részére legkésőbb 2018. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén, továbbá a kísérőjegyzéken rajta legyen az aláírása!) Határidő: május 10.

 

FONTOS, hogy az adóbevallástól függetlenül is rendelkezhet személyi jövedelemadója 1%-áról! A kinyomtatott és kitöltött rendelkező nyilatkozatot tegye egy lezárt borítékba, melyen mindenképpen legyen rajta az Ön adóazonosító jele, a leragasztás helyén az aláírása, és postai úton juttassa el a NAV részére. Határidő: május 22.

 

 

Miért a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánljam fel személyi jövedelemadóm 1%-át?

Mert mi a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál azokon segítünk, akik igazán rászorulnak. Ételt osztunk hajléktalan embereknek, szemüveget készítünk a nélkülöző családok gyermekeinek, önkéntes mentőszolgálatot üzemeltetünk, több mint ezer idős emberről gondoskodunk, nyári tábort szervezünk mozgáskorlátozott fiataloknak. Minden egyes forint jó helyre kerül.

 

Számít, hogy én felajánlom-e az 1 százalékot?

 

Nagyon is sokat! A Szeretetszolgálat javára felajánlott 1%-os támogatás az elmúlt évben személyenként átlag 5110 forint volt.

5110 forint biztosíthatja egy szegény sorsú gyermek 9 napi étkeztetését.

5110 forint elég lehet a mentőautók két napi üzemanyagköltségére.

5110 forintból elvihetünk egy mozgáskorlátozott fiatalt a nyári táborba.

Önnek nem kerül semmibe, az általunk megsegítetteknek viszont hatalmas támogatás!