Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

A máltai önkéntes csoport színesítette a városi rendezvényeket Baján

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-10-19 00:00:00

A Homoki Varázskert termékeit  kínálták a máltai önkéntesek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja október első hétvégéjén felkérést kapott, hogy vegyen részt a városi Hajómalom Ünnepen a Türr kilátónál a Halászati Mini Skanzenben, valamint a Könyves Vasárnapon is foglalkozásokat tartott a csoport a városi könyvtárban.

A Bajai Csoport kézműves foglalkozással és ugrálóvárral várta a látogatókat. Volt színezés, gipszfestés, só-gyurmázás, papírgurigából fa és kisautó készítése. A gyermekek körében a máltai ugrálóvár volt a legkedveltebb játék.

A foglalkozások mellett a Homoki Varázskert Szociális Szövetkezet termékeivel ismerkedhettek meg a rendezvény résztvevői. A szervezők megannyi programmal készültek, a helyi Rotary Clubbal közösen haleresztéssel segítették a Duna halállományának fenntartását, átadták a turisztikai tájolót, majd műsort adott a Császártöltési Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület és a Bajai Fiatalok Színháza.

Ugyanezen a hétvégén az Ady Endre Városi Könyvtárban a Könyves Vasárnapon várták a szervezők az olvasni vágyó felnőtteket és gyerekeket. A Bajai Csoportunk kreatív foglalkozást tartott: kézműves foglalkozásokra nyílt lehetőség, valamint kipróbálhatták bőrtárgyak készítését, és ajándékokért megforgathatták a máltai szerencsekereket a gyerekek. Egy székely mesemondó és a Tankamara együttes lépett fel a rendezvényen.
 

72 óra Kompromisszumok nélkül Tatabányán

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-10-17 00:00:00

72 óra Kompromisszumok nélkül Tatabányán

A tatabányai máltai játszóterek negyedik alkalommal vettek részt a "72 óra kompromisszumok nélkül" országos önkéntes  akcióban. A résztvevők beszámolóját közöljük.

Október 14-én szombaton a Kertvárosi játszótéren szerveződött projekt keretén belül a játszótér környékét, és a lakótelepet igyekeztünk megtisztítani a szeméttől. 

Önkéntes csapataink először egy környezetvédelmi vetélkedőn vettek részt, majd zsák számra gyűjtötték az eldobált lakossági hulladékot a közterületről. 

Felajánlásoknak köszönhetően, mindenkinek jutott étel, ital és az akció végén sok értékes ajándékokat kioszthattunk a résztvevőknek!
A napot a Golgota együttes zárta, akik megtáncoltatták a jelen lévő közösséget. 

Ezúton szeretnénk megköszönni a szervezők, és a lakótelepi gyerekekből és szülőkből álló csapataink önzetlen, lelkes munkáját!

Túrafesztiválon teljesített a budapesti máltai játszóterek közössége

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-10-13 00:00:00

Túrafesztiválon teljesített a budapesti máltai játszóterek közössége

Hamadik alkalommal vettek részt az Óbudai Terepfutó és Túrafesztiválon a budapesti játszóterek közössége. A gyerekek, családok és a játszóterek munkatársai együtt teljesítették a 7,7 kilométeres távot. A túráról Folmeg Balázs a Játszva megelőzni program vezetője küldött hangulatjelentést. 

Idén ősszel immár harmadik alkalommal vett részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat "Játszva megelőzni" Programja az Óbuda Sport szervezésében megrendezett Óbudai Terepfutó és Túrafesztiválon. A hozzánk járó gyerekek, szüleik, illetve munkatársaink a családi távon indulnak minden alkalommal, ami most 7,7 km volt. Idén ősszel 36 fő vágott neki a távnak, melyet 2 óra 38 perc alatt teljesítettük, ami az eddigi legjobb eredményünk. A résztvevők között a legfiatalabb 5 éves, a legidősebb 49 éves volt, ám mindenki egyforma lelkesedéssel vette a kilométereket, a célban pedig jó ízűen fogyasztottuk el a forró levest, amit a szervezőktől kapott minden résztvevő. Már nagyon várjuk a tavaszi kihívást!

Lelki napot tartott a Bajai Csoport

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-10-12 00:00:00

Lelki napot tartott a Bajai Csoport

Lelki napot tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja. Maros Beáta csoportvezető beszámolóját közöljük. 

A Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja 2017. október 5-én lelki összejövetelt tartott, melyen a máltai tagok és önkéntesek vettek részt.

Munkatársainkkal ennek megfelelő légkört alakítottunk ki, az asztalok szépen díszítve voltak, és a beköszöntött őszt tükrözték.

Az eseményen szó esett az elkövetkezendő időszak feladatairól, az ehhez kapcsolódó programokról és bemutatkoztak az új munkatársak is.

Közösen megtekintettük a Lakiteleken bemutatott évértékelő kisfilmet, a szimfónia programról szóló összeállítást és a Hajléktalan Jézus szobrát bemutató filmet.

Mindenki nagyon lelkes volt  a látottaktól és hallottaktól, melyet a családias légkör és jó hangulat is igazolt.

Regionális lelki nap az Észak-alföldi régióban

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-10-12 00:00:00

Regionális lelki nap az Észak-alföldi régióban

Lelki napot tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Alföldi Régiója Debrecenben. Szél Barnabás, a Debreceni Csoport vezetője írt beszámolót az eseményről.

Szeptemberben hagyományainkhoz híven megrendeztük régiónk lelki napját, melyre meghívást kapott minden önkéntes és főállású munkatársunk. Összesen hatvanan gyűltünk össze Debrecenben.

A közös program Szentmisével kezdődött a Szent Anna Székesegyházban, ahol Fodor András atya, régiónk vezetője buzdított minket a szentbeszédben. Fő üzenete az volt, hogy a szeretet az egyetlen út és mód, amivel érdemes odafordulni a másik emberhez, még akkor is, ha esetleg egy számunkra nehéz emberről van szó. A Misét követően megtekintettük a Torinói lepel hitelesített másolatát a Székesegyházban, melyről Keresztesné Dr. Várhelyi Ilona tartott előadást. Ebéd előtt a vendéglátó Debreceni Csoport tevékenységét ismerhették meg a résztvevők.

A közös ebéd elfogyasztását követően átsétáltunk a Déry Múzeumba, ahol lehetőségünk nyílt együtt megtekinteni Munkácsy Mihály trilógiáját, mégpedig bibliai fényjáték kíséretében. Így egyszerre volt részünk egy csodálatos kulturális és mély lelki élményben. A lelki nap a debreceni máltai játszóterünkön ért véget.