Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

"Tirpák fesztivál" 2019.

Szerző: Nyíregyházi csoport 2019-10-14 00:00:00

"Tirpák fesztivál" a Kossuth téren!

Mi is ott voltunk!

Az idén is részesei voltunk, a szeptember 21- 22.-én megrendezésre kerülő "Tirpák fesztivál" Kossuth téri rendezvényének. Mi a második nap voltunk, ahol a civil szervezetek által készített finomságokat kóstolhatták meg, az érdeklődők. Mindenkit szeretettel fogadtunk: MMSz. önkéntesei

A képen a következők lehetnek: szöveg és étel

A máltai csoport is bemutatkozott Eger Civil Ünnepén

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-09-23 16:00:00

A máltai csoport is bemutatkozott Eger Civil Ünnepén

Szeptember 20-12-22-én rendezték Egerben a Eger Civil Ünnepe nevű rendezvénysorozatot.
Az ünnepen a 20 éves Egri Csoport is lehetőséget kapott arra, hogy bemutassa tevékenységét, találkozzon a régi ismerősökkel, és új barátokat szerezzen, még a Kárpátaljáról is.

Adomány a Karcagi Kórháznak

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-09-09 00:00:00

Adomány a Karcagi Kórháznak

Szeptember 5-èn a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Karcagi Csoportja meglátogatta a karcagi Kátai Gábor kórház gyermekosztályát.
 

Előzetes egyeztetèseket követően játèkokkal, plüss állatokkal, mesekönyvekkel, ruhácskákkal, pizsomákkal, különfèle lábbelikkel, használati eszközökkel lepték meg a csoport önkéntesei a kis betegeket.
A kórház főigazgatója, Nagynè László Erzsèbet, a gyermekosztály főorvosa,:Dr.Szabó Mária és az osztály munkatársai, ápolónők nagy örömmel fogadták az adományt.
"Kellemes hangulat alakult ki a Máltai Szeretetszolgálat és a kórház dolgozói között. Ígèretet tettünk arra, hogy karácsonykor kis csomagokat kèszítünk azon gyermekek számára, akik az ünnepeket a kórházban kènytelenek eltölteni.Terveink szerint verssel, ènekkel fogunk kèszülni." - mondta el a Karcagi Csoport vezetője, Hangyásinè Nagy Ilona

Ahogy mi láttuk!

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-08-07 00:00:00

Ahogy mi láttuk !
A hit védelme és a szegények szolgálata
Több mint kilencszáz éve ez minden Máltai szervezet jelmondata a világon. Világos cél, világos feladat. .” A rászorulók száma sajnos egyre nő és ez egyre nagyobb erőfeszítésre kényszerít bennünket. A mai kor elvárásai szerint végezzük munkánkat, amelynek legfőbb értékei a közösség ereje, de talán legfontosabbként a rászoruló ember valódi szolgálata áll.
A hajléktalan ember számára a tetteink jelentenek segítséget. Ez a szobor éppen erre hívja fel figyelmünket. Ez a szobor szembesít bennünket , hogy megtettünk-e, megteszünk-e mindent a társadalom peremére szorult embertársainkért? Ha most egy hajléktalan ember feküdne a téren, megállnánk-e ennyien ? Nézzünk magunkba és valljuk be, hogy sokszor megtörténik ez, és elmegyünk mellette. Ez a szobor azt sugallja, hogy itt az idő a változásra! Változtatni kell , fontos, hogy szociálisan érzékenyebbek legyünk,hisz ha közelebb kerülünk egy hajléktalan ember élete történéséhez, rájövünk, hogy nem is sok kell ahhoz, hogy utcára, gödörbe kerüljön az ember. Segítség nélkül , szinte lehetetlen a visszavezető út,vezessük vissza az embereket az emberi közösségbe, de ezt csak úgy tehetjük meg, ha nem az önös érdekeket helyezzük előtérben, hanem az embert, aki segítségre szorul. Hisszük, hogy a legszorosabb emberi kötelék a család , hisz mindenkinek van, volt családja. A közelgő ünnepek erre a legalkalmasabbak. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg a lelki békéjét, családba , egy közösségben, vagy bárhol e világban! Kívánjuk, hogy mindenkinek legyen egy valódi célja, segítse embertársát, ki anyagilag, ki élelemmel, ki ruha-cipővel, akár egy jó szóval! Kívánunk mindenkinek áldott, békés adventet. MMSz. Nyíregyháza

 

A képen a következők lehetnek: 3 ember

A képen a következők lehetnek: 1 személy, állás és túra/szabadtéri

A képen a következők lehetnek: 2 ember

A képen a következők lehetnek: 3 ember, tömeg és túra/szabadtéri

A képen a következők lehetnek: 2 ember, tömeg és túra/szabadtéri

Zánkai Erzsébet tábor.

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-08-07 00:00:00

Zánkai Erzsébet tábor.
Hazaérkezett az első család! A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyíregyházi Csoportja által delegált, Erzsébet táborból. Felejthetetlen élménnyel gazdagon, egy minden igényt kielégítő környezetben, szeretett fogadtatásban, tölthetett el egy hétvégét az általunk kiválasztott család.

 

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

A képen a következők lehetnek: 2 ember, , mosolygó emberek, álló emberek, növény, fa, túra/szabadtéri és természet

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, mosolyog, ital és túra/szabadtéri

 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek, fa és túra/szabadtéri

 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, ülő emberek és túra/szabadtéri