Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Szegedi Játszótér – Játszóház - Sportpark

Szegedi Játszótér – Játszóház - Sportpark

Bemutatkozás

A Szegedi Játszóházat és Játszóteret 2001. október 28-án nyitottuk meg.  Célunk, hogy folyamatosan jelen legyünk az itt élők életében és egy befogadó, megtartó közösséget építsünk és fejlesszünk, a hátrányokkal és életviteli nehézségekkel küzdő családok és gyermekeik számára. Tevékenységünk fókuszában a hátrányos helyzetű gyermekes családok és a „csellengők” állnak. Közösségi térként szolgáltatásaink, programjaink folyamatosan igazodnak a felmerülő igényekhez, a „Játszva Megelőzni! Program szakmai iránymutatási szerint. A pedagógiai és szabadidő-szervezési feladatok mellett szociális segítségnyújtással, mentorálással is foglalkoznak munkatársaink. 

 

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulása óta foglalkozik a gyermekek, családjaik és az ifjúság problémáival. Magyarország nagyobb városaiban útjára indított „Játszva megelőzni” program kiemelten a panel-negyedekben élő hátrányos helyzetű családok gyerekei számára kíván prevenciós jelleggel a játék és a szabadidő tartalmas eltöltésén keresztül védettséget nyújtani.

 

A program küldetése, hogy a köznapi értelemben vett játszóterek helyett a gyermekjóléti ellátás speciális formáját alakítsa ki, és a hátrányos helyzetű gyermekek élethelyzetében a játék eszközeivel nyújtson segítséget.

 

Alapvető célunk, hogy szinte észrevétlenül - a játékon és a játszótér játékkultúráján keresztül – elsősorban hátrányos helyzetű gyerekek részére közvetítsen normákat, fejlesszen készségeket.

Óvodásokat, kisiskolásokat, kis- és nagykamaszokat, kismamákat, szülőket és nagyszülőket egyaránt várunk. 

 

Található nálunk barátságos hangulatú foglalkoztatóterem, mely belső játéktérként szolgál, valamint ivókút, mosdó, WC és kisgyermekes látogatóink számára pelenkázó.

 

2013-ban megépült a Máltai Sportpark, amely Tarján és Felsőváros Kemes utcai közterületi rehabilitációját is jelenti a szabadidős sportra és a lakosság (minden korosztályt érintve) egészséges életmódra ösztönzésével egyidejűleg. 

 

Nyitvatartás:

Standard nyitvatartás (szept. 1.-máj. 31.): H-P: 9-18; Sz-V: 10-18

Nyári nyitvatartás (jún. 1.-aug. 31.): H-P: 9-19; Sz-V: 11-19

 

Szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését

Önkénteseink tevékenyégi területei:

  • segítség foglalkozások vezetésében, programok szervezésében és lebonyolításában
  • játszótéri és játszóházi ügyelet
  • táborok lebonyolításának segítése
  • a Játszótér és a Játszóház karbantartása, felújítási munkálatok
  • udvarosi feladatok, takarítás, zöld környezet ápolása
  • adománygyűjtés (pl.: Adni öröm- adománygyűjtési akció a Spar üzletekben)

Egész évben várjuk önkénteseinket 16 éves kortól.

Szegedi Játszótér – Játszóház - Sportpark
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 6723
Település: Szeged
Cím: Retek u. 2-4.
Telefonszám:: 06-30/397-7101
Vezető: Illésné Nagy Julianna
E-mail: