A tizenhat éves évforduló alkalmából játékos családi napot szerveztek az intézmény munkatársai és önkéntesei. A játékokkal nem csak a gyerekeket bevonták be a születésnap megünneplésébe, hanem a felnőtteket is.

Pontgyűjtő játékot szerveztek, ahol a szülők is segíthettek gyermekeiknek, ha a feladatot a gyermek nem tudta megoldani. Az összegyűjtött pontokat a pontbeváltó helyen különböző játékokra válthatták be. A plüssöket, babákat, autókat vehettek a gyerekek az összegyűjtött pontjaikon. A játékok egy részét a Fatima Ház ajánlotta fel.

Az ötállomásos játékban ügyességi, illetve logikai feladatokat próbálhatták ki a gyerekek: pingpong labda pattogtatása, hullahopp karika, ugráló kötelezés, puzzle, vízhordás, illatpárosítás, békás logikai játék, kuglizás, Fatima Ház logikai játékai. Kézműves asztalt is kialakítottak a szervezők volt, ahol önkéntesek segítségével ékszereket készítettek ruhadarabokból, valamint sógyurmából alkothattak különböző formákat. A nap végén zenés-táncos produkciókat láthattak a játszótérre látogatók: a Kozmosz Táncegyesület és a SkillfulDance Tánciskola is fellépett.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat állandó játszóterei lakótelepi környezetben találhatók, és bár elsődlegesen játszótérként működnek, valójában közösségi és szociális intézményként is jelen vannak az adott helyszínen. Az első máltai játszóteret két évtizeddel ezelőtt Óbudán nyitotta meg a Szeretetszolgálat azzal a céllal, hogy a lakótelepen céltalanul lézengő gyerekeket behívja, számukra érdekes és a fejlődésüket szolgáló programokat és közösségi élményeket kínáljon. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a nagy lélekszámú, panelházas lakótelepeken erre óriási igény van, ezt követően épült ki a máltai játszóterek hálózata az ország tizenöt pontján. Szegeden tizenhat éve működik máltai játszótér.

A máltai játszóterek sajátossága, hogy fedett játszószoba és közösségi tér is várja a gyerekeket, így télen-nyáron, időjárástól függetlenül működnek. A Szeretetszolgálat játszóterei nem gazdátlan grundok, a szervezet munkatársaik ügyelnek a rendre, szükség esetén rászólnak a szemetelőkre, a hangoskodókra, a kutyával érkezőkre, a rendet megzavaró személyekre. Helyben rendelkezésre áll a mosdó és a pelenkázó, rengeteg használható játék van, rendezett és tiszta környezet várja a bejövőket, akik a „gazdátlan” játszóterekkel szemben itt védett körülmények között tölthetik el idejüket.

A játszótéren dolgozó máltai munkatársak és önkéntesek rengeteg programot szerveznek a gyerekeknek, minden korosztálynak a saját érdeklődési körének megfelelően. A máltai játszótereken az egymás mellett élő gyerekekből és családokból helyi közösségek szerveződnek, értékes emberi kapcsolatok alakulnak ki.

A játszótereken dolgozó szociális szakemberek, közösségfejlesztők és önkéntes segítők a lakótelepen élő szegény családokat megismerve változatos szociális programokba vonják be az érintetteket, akik személyre szabott segítséget kapnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól. Az iskolakezdéssel járó nehézségektől a közüzemi szolgáltatások kikapcsolása után előállt helyzeten át, a hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztéséig a segítségnyújtás számos formája elérhető a máltai játszótereken.