Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Dél-Alföldi Regionális Logisztikai- és Raktárközpont

Dél-Alföldi Regionális Logisztikai- és Raktárközpont

Bemutatkozás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Magyarország legnagyobb karitatív szervezete, amely évente több százezer embernek nyújt segítséget. Programjaink súlyos társadalmi kérdésekre keresnek gyakorlatias válaszokat, küldetésünk része a társadalom megszólítása, az emberek bevonása a segítő programokba. Az utóbbi évek során jelentős fejlesztéseket indítottunk el, mely új folyamatokat és háttérfeladatokat igényel, ennek részeként mindennapi feladataink közé tartozik az adományok szervezett raktározása és logisztikai útvonalakon történő szállítmányozása is. Az adományok kezelésére szolgáló raktárbázis az országban egyedülálló pályázatnak a segítségével jött létre. A beruházás bruttó 87.947.426 forintból valósult meg az EFOP-2.2.15-16-2017-00001 kódszámú, „A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület intézményeinek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek (re) integrációja érdekében” című projekt részeként.

A Raktárközpont feladata összekötni a régió intézményei, önkéntes csoportjai, valamint a Régióközpont közötti adományozási folyamatokat. A Raktárközpont nyitvatartása nem folyamatos. Áruátvételhez időpont egyeztetés szükséges: munkanapokon 8:00 - 16:00 között.

Feladatellátási terület

Dél-Alföld a hét magyarországi statisztikai régió egyike, az ország délkeleti részében helyezkedik el. Régióként Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyéket foglalja magába. A régió székhelye Kecskeméten van, ahol a szolgálat 1991-ben alakult meg. Az eltelt évek fejlesztő munkái szociális intézményi ellátó rendszert alakított ki, és létrehozta önkéntes szolgálatait. 

A régió nyolc helyszínen nyújt különféle intézményi szolgáltatásokat; Csongrád, Szeged, Bácsalmás, Jánoshalma, Kecskemét, Orosháza, Békéscsaba és Kalocsa mellett, további 15 településen működik helyi szervezeti csoport.  A régió csoportjai máltai munkájuk révén számos más kistelepülésen is folytatnak tevékenységet, kiterjesztve a Szeretetszolgálat segítő munkáját.

A magyar lakosság a Máltai Szeretetszolgálatot a honi szociális ellátórendszer különböző ágaiban végzett munkával azonosítja. Mára azonban a Szeretetszolgálat működési területe ennél sokrétűbb. Nincs olyan szelete a szociális ellátásnak, amelyből nem vennénk ki a részünket. Ráadásul a nemzetközi segítségnyújtásban vállalt szerepünk is egyre ismertebb. A Dél- alföldi régió szervezetét az MMSz Egyesület fenntartásában működő szociális- és gyermekvédelmi intézmények és helyi csoportok alkotja, székhelye a Régióközpont.

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 6000
Település: Kecskemét
Cím: Matkói út 20.
Telefonszám:: +36 70 797 8752
Vezető: Prikidánovics Balázs