Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Kecskeméti Máltai Csoport

Kecskeméti Máltai Csoport

Bemutatkozás

 
 
 
 
 
 
A Szolgálat történetéből
Magyarországon az 1989-es politikai fordulattal egyidőben megalakult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A kezdetben maroknyi lelkes csapatból az eltelt évek Magyarország, sőt Közép- Európa egyik legerősebb karitatív szervezetét formálták. Komoly erőfeszítések – menekült hullám, délszláv háborúk – árán tudták megoldani az önkéntesek az eléjük tornyosuló feladatokat úgy, hogy mindvégig megőrződött a Máltai Szeretetszolgálat missziós alapja:
„A hit védelme a szegények szolgálatában”
A kecskeméti csoport 1991 augusztusában alakult meg. Szolgálatára áll Kecskemét, valamint a környező települések, tanyák rászorultjainak. A máltaiak bíznak abban, hogy munkájukkal – ha megszűntetni nem is – enyhíteni tudják mások szenvedését. A szegények, betegek, magányosok és idősek életébe egy csöpp szeretetet kívánnak vinni, és őszintén remélik, hogy erre Isten alkalmassá teszi őket.
 
A kecskeméti csoport jelenleg 70 fő alkalmazottal és mintegy 85 fő önkéntessel működteti hajléktalan emberek számára intézményeit.
A Szeretetszolgálat sokágú tevékenységét legjobban az adomány kifejezés szimbolizálja, amely olyan ajándék, amit azért kapunk, hogy tovább adhassuk.
Az adományok mögött ezer és ezer jószándékú ember szolgáló, szervező és gyűjtő munkája áll.
 
Szolgálatunk az ifjúság bevonásával számos karitatív tevékenységet végez.
Ilyen a „72 óra kompromisszumok nélkül” elnevezésű program, melyben fiatalok segítenek szolgálatukkal rászoruló embereket.
Több fiatal vesz részt az évente megrendezésre kerülő erdélyi mozgássérült táborban is. 
Kecskeméti Máltai Csoport
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 6000
Település: Kecskemét
Cím: Hoffmann J. u. 11.
Telefonszám:: 06-76/506-124
Vezető: Rigóné Kiss Éva
E-mail: