Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Utcai Gondozó Szolgálat - Kecskemét

Utcai Gondozó Szolgálat - Kecskemét

Bemutatkozás

Az utcai szociális munka célja az ellátatlan, de az intézményes gondozással szemben bizalmatlan, az utcán életvitelszerűen tartózkodó egyének, csoportok szociális és mentális segítése, elsősorban életmentés, megelőzés, integrálás céljából. Az utcai szociális munka tevékenységet 1 fő szociális munkás és 1 fő szociális segítő látja el, munkanapokon 8 órában, ebből 6 órában az ellátási területen. A tevékenység végzésére 1 autó áll rendelkezésre.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2005 márciusától működtet Kecskeméten hajléktalan emberek ellátására utcai gondozó szolgálatot, mellyel a hajléktalan emberek felkutatását, gondozását (élelmiszer, ruházat, segítő beszélgetés, intézményi elhelyezésének segítése), iratainak pótlását, orvoshoz irányítását végezzük.

A szociális munkás feladata az első alkalommal azonnali segítségadás, kapcsolatteremtés, ártalomcsökkentés, később az alapvető fizikai és mentális szükségletek kielégítése is. A segítés fontos szempontja az, hogy a rászoruló ember számára nyújtott valamennyi szolgáltatásban lehetőség szerint támogassuk az ő önerejét. Az Utcai Gondozó Szolgálat tevékenyen részt vesz a megyei krízisautó munkájában, családlátogatásokon, lakhatási programban. Az utcán élő embereket igyekszünk a nappali melegedőbe irányítani, ahol különféle szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 6000
Település: Kecskemét
Cím: Hoffmann János u. 11.
Telefonszám:: +36 76 506 124
Vezető: Gyöngyösi Renáta