Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Népkonyha - Kecskemét

Népkonyha - Kecskemét

Bemutatkozás

A Népkonyha a Máltai Szeretetszolgálat Nappali Melegedőjében integrált intézményként 2004. január 10-től az Önkormányzattal kötött ellátási szerződés alapján látja el a feladatát. A népkonyhai beutalások, igények jelzése illetve az étkeztetéssel kapcsolatos információk egyeztetése a népkonyha vezetőjével személyesen vagy telefonon lehetséges.

A népkonyhai étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak, akik azt önmaguk részére tartósan, vagy átmenetileg nem képesek megoldani, azoknak alkalmi jelleggel, legalább napi egyszeri meleg étkezését biztosítjuk. A népkonyha napi adagszáma 100, mely ételnek meg kell felelni egy átlagos felnőtt ember napi energia és tápanyagszükségletének. / 1080 kcal /

A szolgálat munkatársai és önkéntesei összehangolt munkakapcsolatban gondozzák a hátrányos helyzetű családokat, magányosokat. A lehetőségekhez mérten, élelmiszer adományt osztunk a rászorulók részére. Ebben az évben is igyekeztünk segíteni a rászoruló családokon. Az előírt szabályok betartásával 2022. év szeptemberétől a munkatársaink önkéntes munka keretében végezték a Metró Áruházból a kimaradt élelmiszerek mentését. Ezek az élelmiszerek az intézményben és a látókörünkben lévő rászoruló családok részére kerültek kiosztásra.  

Az év folyamán a krízis helyzetbe került családok, magányosok részére több mint 500-520 alkalommal tudtunk némi segítséget nyújtani élelmiszer adománnyal, ügyintézéssel a családi viszonyok rendezésében való közreműködéssel. A krízis helyzetben lévő családok megsegítéséhez nagymértékben hozzájárul a Metró áruház napi felajánlott élelmiszer áruinak diszponálása. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az áruházzal, a részünkre átadott árut elszállítjuk. 

Szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését

Jelentkezni online a(z) https://onkentes.maltai.hu/ weboldalon keresztül, illetve személyesen az intézményvezetőnél lehet.

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 6000
Település: Kecskemét
Cím: Hoffmann János u. 11.
Telefonszám:: +36 76 506 124
Vezető: Gyöngyösi Renáta