Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

EFOP-2.2.15-16-2017-00001 - A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében

Bemutatkozás

 http://efop.maltai.hu

 

Uniós forrásból újulhat meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat néhány intézménye, a fejlesztések eredményeképpen több településen nő az ellátott terület nagysága, és olcsóbbá válik egyes épületek fenntartása.

Európai uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program keretében valósulhatnak meg különböző fejlesztések a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítő programjainak hátteret adó intézményekben az ország több településén. A rendelkezésre álló forrás 648,95 millió Ft. vissza nem térítendő támogatás, melyből épületek átalakítására, bővítésére, korszerűsítésére, az energiafelhasználási mutatók javítására, illetve tartósan használt eszközök és járművek beszerzésére kerülhet sor.

A fejlesztések során a Máltai Szeretetszolgálat által használt épületekben lehetőség nyílik a helyenként hatvanévesnél is idősebb nyílászárók cseréjére, a hiányzó szigetelések pótlására, illetve a kényszerűségből tárolásra használt helyiségek helyett modern raktárak kialakítására is. A beruházások eredményeképpen régi épületbelsők átalakításával közösségi terek, illetve az utóbbi időben jelentősen megnövekedett adminisztrációs feladatok ellátására alkalmas irodák jönnek létre. Az infrastrukturális beruházások mellett a mindennapos munkához szükséges eszközök, illetve teher és személyszállításra alkalmas járművek beszerzése is a program részét képezi. A fejlesztések Sátoraljaújhelytől Győrig hat, úgynevezett konvergencia régióban valósulnak meg.

„A karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztései a hátrányos helyzetűek társadalmi (re)integrációja érdekében” című, EFOP-2.2.16 kódszámú pályázat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatott intézményeiben nemcsak a munkavégzést teszi hatékonyabbá, hanem lehetőséget ad a segítő szervezet munkájával ellátott terület növelésére is.