Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza Zöld Fenyő Időskorúak Otthona

Gondviselés Háza Zöld Fenyő Időskorúak Otthona

Bemutatkozás

Szeretettel köszöntjük honlapunkon!

A Zöld Fenyő Időskorúak Otthona Esztergom várostól 3 km-re, külterületi üdülőövezetben található a 11. számú főút mellett. Autóval, autóbusszal jól megközelíthető. Az intézmény tartós bentlakást, ápolást-gondozást biztosít lakói számára zöld övezetben, nagy kerttel. Az ellátási terület országos, az engedélyezett férőhelyek száma: 50 fő.

Az „U” alakú intézmény két szárnyában találhatók a lakószobák, melyek többségében kétágyasok, de két darab négyágyas (19-24 m2 nagyságúak) és két darab háromágyas szobában kaptak elhelyezést a magas gondozási igényű lakók. Mindegyik szoba saját vizesblokkal rendelkezik (mosdó, WC), valamint a kétágyas lakószobákhoz teakonyha rész is kialakításra került.

A szobák bútorzattal ellátottak, amit mindig igyekszünk a lakók egészségi állapotának megfelelő módon berendezni, szükség esetén átrendezni. A szobák kialakításánál mindenekelőtt a komfort és a praktikusság volt szem előtt tartva. Ennek eredményeképpen a lakószobák hangulatosak és barátságosak, mindenképpen a második otthon érzését keltik, amelyet a saját személyes tárgyak, díszek teszik még inkább azzá tesznek.

Minden szobához nővérhívó készülék tartozik, amely növeli a lakók biztonságérzetét, a személyzet számára pedig a még gyorsabb reagálást teszi lehetővé.

A közösségi programok, egyéb szabadidős tevékenységek végzése céljából egy foglalkoztató és egy társalgó áll a lakók rendelkezésére, valamint az étkező helyiség is bevonásra kerül nagyobb rendezvények alkalmával.

Az intézmény ugyan önálló főzőkonyhával nem rendelkezik, de a társintézményből szállított étel melegítésére és kiszolgálására alkalmas HACCP szabványnak megfelelő tálalókonyha biztosított az otthon lakói részére.

Lakóink részére teljes körű ellátást biztosítunk az alábbiak szerint:

  • 24 órás felügyelet és ellátás szakképzett ápoló/gondozókkal;
  • Személyre szabott gondozás;
  • Napi háromszori étkezést, valamint orvosi javaslat alapján diétás étkezést;
  • Egészségügyi ellátást: Háziorvos és pszichiáter hetente látogatja a lakókat; Az intézmény biztosítja jogszabályi előírásoknak megfelelően az orvos által felírt alaplistás gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket, valamint a szakrendeléseken történő részvételt.
  • Mentálhigiénés gondozás;
  • Rendszeres, sokrétű és színes szabadidős tevékenységek szervezése: ismeretterjesztő előadások, kézműves foglalkozások, kirándulások, felolvasások, klubfoglalkozások (főzőklub, egészségóra stb.), megemlékezés jeles napokról, ünnepekről. Az intézmény külsős kapcsolatokat is ápol társintézményekkel, civil szervezetekkel, támogatókkal;
  • Biztosítjuk a szabad vallásgyakorlást, a hitéleti eseményeken való részvételt;
  • Elvégezzük a lakótér takarítását, a ruházat, textíliák mosását, szükség szerint ruházattal, textíliával látjuk el lakóinkat;
  • Egyéb szolgáltatásaink: pedikűr/manikűr, fodrász, gyógymasszőr

Lakóinkról való gondoskodás fontos elem a családdal való kapcsolat erősítése, valamint a hozzátartozókkal való szoros együttműködés kialakítása, ezért szívesen fogadjuk rendezvényeinken, tájékoztatjuk őket az otthonban történt eseményekről, programokról közösségi oldalunkon is (facebook: Zöld Fenyő oldal).

Bővebb tájékoztatásért kérem, forduljon az intézmény vezetőjéhez, vagy vezető ápolójához.