A személyes törődés, a napi rendszeres elfoglaltságok, és a sűrűbben tartott belső programok a máltai intézményekben olykor a veszélyhelyzetet is feledtetik, a salgótarjáni idősotthon egyik lakója például egy olyan videóüzenetet küldött az érte aggódó családtagjainak, amin a botjával táncol egy zeneszóval kísért belső ünnepségen, alaposan meglepve ezzel minden hozzátartozóját. A Máltai Szeretetszolgálat nagy képernyős tableteket vásárolt, hogy az otthonokban élő idősek ne csak telefonon beszélgethessenek szeretteikkel, hanem láthassák is őket. A videókapcsolatok létesítésében a nővérek segítenek.


A lakásaikban élő idősek védelmére számos máltai program indult, ezek részben bevásárlással, gyógyszerek kiváltásával és ügyeik intézésével segítik az otthon maradó embereket, részben pedig társaságot adnak az egyedül maradt időseknek. A Máltai Szeretetszolgálat partnereivel közös „Hogy tetszik lenni” programja fiatal önkénteseket köt össze idős emberekkel. Az erre a szolgálatra jelentkező fiatalok egy rövid felkészítés után afféle pótunokává válhatnak, és a rendszeres telefonbeszélgetésekkel enyhíthetik egy idős ember magányát.
Minden segítség számít. Kérjük, adója 1%-át ajánlja fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idős embereket támogató programjának támogatására. Adószámunk: 19025702-2-43