Németh Károlyné Erzsi néni huszonkét éve él az esztergomi Zöld Fenyő Időskorúak Otthonában. Az intézmény vezetője, Vodicskáné Ráczkövi Ildikó elmondta, mivel a néninek nincs családja, nem is számított nagy ünneplésre a századik születésnapján. „Természetesen itt az otthonban meglepetés ünnepséget rendeztünk számára, de úgy gondoltam, hogy a sok érkező képeslap felolvasásával még nagyobb örömet tudnánk szerezni neki.” A máltai intézményekben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az egyedülálló idős emberek számára közösséget teremtsenek, amelyben átadhatják élettapasztalataikat a fiataloknak. A Máltai Szeretetszolgálat azt vallja, a társadalom nem épülhet tovább az elődök tudása nélkül, az idős emberek Istentől rendelt küldetése a bölcsességük, tudásuk átadása. A máltai szervezet éppen ezért úgy gondoskodik az idős emberekről, hogy minden körülmények között megőrizhessék méltóságukat, és aktív, élő közösség tagjai lehessenek. 

Az intézményvezető egy közösségi oldalon tette közzé a felhívást, hogy Erzsi néni századik születésnapját méltón ünnepelhessék. Január 5-én, Erzsi néni századik születésnapján több mint négyezer képeslap és számos ajándék várta az ünnepeltet. A köszöntések belföldről és külföldről is érkeztek. Kis településekről és nagy városokból is küldtek képeslapokat, de Erdélyből, Angliából, Franciaországból, Németországból, Svájcból, Belgiumból, Thaiföldről, Madagaszkárról, az Egyesült Államokból, Norvégiából, Svédországból, Hollandiából is érkeztek képeslapok, családi fotókkal ellátott üzenetek, óvodások, iskolások rajzai és jókívánságai. Megmozdultak munkaközösségek, intézmények, baráti társaságok, zenészek, színészek, családok, idősek és fiatalok egyaránt. Az ünnepségen meglátogatta és felköszöntötte Erzsi nénit Esztergom polgármestere, Romanek Etelka is.

„Erzsi néni kérése, hogy mondjak köszönetet mindenkinek és tolmácsoljam az örömét, amelyet ezek a meglepetés ajándékok és képeslapok okoztak neki. Néhányat felolvastunk már a mai napon, de innentől kezdve minden nap egy valóságos izgalommal teli nap lesz számára, hiszen jutni fog olvasni való még jó néhány hónapra.” – fejtette ki az intézményvezető. 

„Meg sem fogom élni azt, hogy végigolvassam ezt a sok gyönyörű üzenetet." – mondta Erzsi néni, amit persze az otthon munkatársai azonnal megcáfoltak és megígértették vele, hogy ez egy új feladat és motiváció lesz számára, hogy őrizze egészségét.