Három megyében hat intézményt vesz át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az átvett idősotthonokkal jelentősen megnő  a máltai szervezet intézményeiben ellátott emberek száma. A Szeretetszolgálat valamennyi lakóval új megállapodást köt, és átveszi az intézményekben dolgozó alkalmazottakat is.

A máltai szervezet megtartja az eddigi jó gyakorlatokat, megőrzi és tovább viszi az intézmények több évtizedes módszertani és szakmai tapasztalatait. A karitatív szervezet a korábban megszokott ellátással gondoskodik az intézményekben élő idősekről, ahol szükséges, a feltételek javításával növeli a szolgáltatások színvonalát.

A hat otthonban összesen több mint 480 idős emberről gondoskodik a jövőben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.  A következő időszakban a máltai intézményeket jellemző keresztény segítő szemlélet megjelenésével a fizikai igények mellett nagyobb figyelem jut a léleknek is. A lakók és a dolgozók számára ez semmilyen kötelezettséggel nem jár, de új lehetőségeket nyit mindenkinek, aki például hitéleti eseményekbe szeretne bekapcsolódni.

A Máltai Szeretetszolgálat új intézményei a következők:

Gondviselés Háza Aranytölgy Időskorúak Otthona (8751 Zalakomár, Péczely köz 1.)

Gondviselés Háza Sárga Rózsa Időskorúak Otthona (8391 Sármellék, Szent Erzsébet út 1.)

Gondviselés Háza Kastélypark Időskorúak Otthona (7833 Görcsöny, Hársfa u. 6.)

Gondviselés Háza Harmónia Időskorúak Otthona ( 7833 Görcsöny, Keresztespuszta 2.)

Gondviselés Háza Zöld Fenyő Időskorúak Otthona (2500 Esztergom, Visegrádi út 8137/9 hrsz.)

Gondviselés Háza Esthajnal Időskorúak Otthona (2028 Pilismarót, Basaharc üdülőtelep 1502/3 hrsz.)