Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

#Nemluxustáska akció a Bajai Járásban

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2020-07-10 00:00:00

#Nemluxustáska akció a Bajai Járásban

Két fiatal, budapesti vállalkozó, Cserta Alexandra és Huszka Ágnes a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben az idei évben is útjára indította a #nemluxustáska jótékonysági kampányt, ami 2019-ben is nagy sikert aratott.

 

Biztosan sok olyan hölgy van, akinek szekrényében lapul olyan táska, amit nem feltétlen használ, azonban szívesen felajánlana olyan nehéz életkörülmények között élő hölgy számára, aki örömmel használatba venné. Azonban nem csak a táskának, hanem a benne lévő tartalomnak van igazán jelentős szerepe, értéke. A kezdeményezést elindító két vállalkozó hölgy arra kérte az adományozókat, hogy a táskát töltsék meg olyan higiéniai és tisztálkodási szerekkel, melyeket ők is szívesen használnak.

Néhány összekészített „nemluxustáska” igazán személyesre sikerült, hiszen volt, hogy néhány pozitív sort írtak az adományban részesülő nehéz életkörülmények között élő hölgyek számára. Néhány gondolat ezekből a levelekből:

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja 2020-ban bekapcsolódott a kampányba és hivatalos gyűjtőpontként fogadta az adományokat. A kampányidőszak alatt több mint 200 darab táska érkezett, munkahelyi közösségek és egyéni felajánlók is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A járványhelyzet miatt a tervezett márciusi időpontokat át kellett átütemeznünk. A nyár folyamán a Bajai Csoport megkezdte ezen adományok kiosztását a járás településein, így Csátalján, Dunafalván, Bácsbokodon, Baján és közeljövőben kerül sor Felsőszentivánon, Hercegszántón.

A programon résztvevők hálás szívvel gondoltak a táskákat készítő ismeretlen nő társaikra, akik szolidaritást vállaltak velük, élethelyzetükkel.

Köszönjük valamennyi felajánló nagyvonalú támogatását, mellyel hozzájárultak egy nemes cél megvalósulásához.

Csovcsit Claudia munkatárs

Maros Beáta csoportvezető