Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

A Sugovica Tánckör másodjára támogatta a Bajai Csoportot

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2020-10-09 00:00:00

A Sugovica Tánckör másodjára támogatta a Bajai Csoportot

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja második alkalommal részesülhetett a Sugovica Tánckör tartós élelmiszeradományából.

A 2019 decemberében több mint 100.000 Ft értékű adománnyal segítette az egyesületet a Sugovica Tánckör, akik az évzáró bál bevételét fordították jótékonykodásra, hogy minél több, a csoport gondozásában lévő személy részesülhessen támogatásban. 

A tánckör az idei évben a járványhelyzet miatt az áprilisra tervezett születésnapi bált nem tudták megtartani, azonban a szeptemberi hónapban kisebb létszámmal, de teljesült a program. A rendezvényen résztvevők adományából került megvásárlásra mintegy 60.000 forintnyi értékű tartós élelmiszer, mint például, bab, lencse, rizs, valamint konzerv.

Keglevichné Siska Judit, az egyesület elnöke, valamint az egyesület néhány tagja juttatta el a  Bajai csoport irodájába a megvásárolt élelmiszert, melyet nagy örömmel és megtiszteltetéssel vehettek át.

Maros Beáta csoportvezető elmondta, hogy a járványhelyzet alatt több mint 200 db tartós élelmiszer csomag került kiosztásra a bajai járásban, így a készlet igencsak megcsappant, azonban ezzel a nagylelkű felajánlással hozzásegítettek bennünket, hogy minél több nehéz körülmények között élő családnak segítségére lehessünk az elkövetkezendő időszakban.

 

Csovcsity Claudia munkatárs

 

Adományjegyek az Eötvös Cirkusz jóvoltából

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2020-10-09 00:00:00

Adományjegyek az Eötvös Cirkusz jóvoltából

Városunkat hagyományon évente meglátogatja az Eötvös cirkusz, melynek a helyi és környékbeli családok is örülnek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportját az idei évben Eötvös Lóránd, a cirkusz vezetője 50 db tiszteletjegy felajánlásával lepte meg. A résztvevő családokat és gyerekeiket a szervezetünknél gondozásban állók körül választottuk ki, tudva azt, hogy sokan közülük még élőben nem vettek részt ilyen eseményen.

 

Az adományjegyeket a helyi irodában vehették át a kedvezményezett családok és választhattak a 4 napos rendezvénysorozat melyikén szeretnének részt venni. Örömmel hallottuk, hogy az egyik nehéz körülmények között élő család gyermeke a napokban ünnepeli születésnapját, így a családtagok ezzel a nagyszerű meglepetéssel köszönthették kislányukat.

A szülők és gyermekeik visszajelzése alapján nagyon színvonalas előadást láttak, a műsorban szerepeltek hatalmas elefántok, ügyes artisták és sok izgalmas esemény volt, mely széles mosolyt csalt a résztvevők arcára.

Ezúton szeretnénk megköszönni a nagyvonalú felajánlást az Eötvös cirkusz vezetőjének és a felejthetetlen élményt a gyerekek nevében.

Csovcsity Claudia munkatárs