Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Roma Nap Baján

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-11-26 00:00:00

Roma Nap Baján

2018.11.23-án Baján a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola Malom utcai telephelyén vett rész a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja az intézmény által szervezett Roma-Napon.

 

A Helyi foglalkoztatási együttműködések a Bajai járásban TOP-5.1.2-16-BK1-2017-00005 projekt keretein belül a programra érkezőknek a mentorok nyújtottak információt az álláskereséssel, valamint a támogatott képzésekkel kapcsolatban. Nagyon sok érdeklődő érkezett a helyszínre, így széles körben sikerült népszerűsíteni a foglalkozgatási program nyújtotta lehetőségeket.

A tájékoztatás mellett a máltai szociális szolgáltatások közül tartós élelmiszercsomagban részesültek a programra látogatók, valamint a ruhabörzén mindenki válogathatott a rendelkezésre álló női, férfi, gyermek ruhákból, cipőkből.

A gyermekek figyelmét máltai kvízjátékkal igyekeztünk lekötni és különböző logikai feladatokban is kipróbálhatták magukat.

A programon részt vettek a Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület munkatársai, akik egészségügyi szűrővizsgálatokat végeztek, így: vércukor, koleszterint, testtömegindex, EKG, ultrahangos érvizsgálat, vitaminszükséglet felmérése.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Család és Karrierpontja a családbarát munkahelyekről nyújtott tájékoztatást, illetve a „Nők támogatása a munkában” címmel tartott előadást a helyszínen, amit személyes tanácsadás követett. A gyermekek részére rajzpályázatot is hirdettek „Az én családom!” témában.

A RÉV Szenvedélybeteg Segítő Szolgálat munkatársai is jelen voltak, akik drogmegelőző és ártalomcsökkentő beszélgetéseket tartottak szaktanácsadással egybekötve.

A nap sztárvendége - Dorina, Virágzó Tehetségek Kiskunhalasról, a Sükösdi Hagyományőrző Tánccsoport, valamint a Bajai Gyöngyök, mely még inkább színesítették a programot.

 

Fuszkó Attila mentor