Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

RÉV tanácsadó szolgáltatás a csátaljai tüdőszűrésen

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-11-06 00:00:00

RÉV tanácsadó szolgáltatás a csátaljai tüdőszűrésen

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja több napos egészségügyi szűrővizsgálatot szervezett a Bajai és Bácsalmási Járás egyes településeink élők számára.

 

A november 6-9. között zajló szűrésen Dávod, Nagybaracska, Gara, Csátalja, Madaras, Tataháza, Mátételke és Katymár településeken nyílt lehetősége a lakosoknak ingyenes egészségügyi állapotfelmérésére.

A vizsgálatok keretein belül rendelkezésre állt a tüdőszűrésre alkalmas, korszerű műszerekkel és szakszemélyzettel felszerelt busz.

A megjelentek 15 féle vizsgálaton vehettek részt, így: vérnyomás, vércukorszint, testzsír és testtömeg index(BMI) stb., melyet a Bajai és Bácsalmási Egészségfejlesztési Irodai szakemberei végeztek.

A Lipo Optika munkatársai látásellenőrzést és tanácsadást folytattak a megjelentek körében. Együttműködő partnerünk volt a komplex vizsgálatokon a  Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület munkatársai, akik vitaminszükséglet mérést, EKG és ultrahangos érvizsgálatot és légzéskapacitás elemzést végeztek.

Az egészségnapon a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat képviseletében Darida Zsófia szakember tartott tájékoztatót az érdeklődőknek. A kihelyezett szolgáltatás és szűrés célja: a település lakosságához eljuttatni az EFOP-1.2.9-17-2017-00044 „NŐ AZ ESÉLY, NŐ A TÉT, NŐ A MUNKA - NŐ-KÖZ-PONT kialakítása és működtetése Bács-Kiskun megyében” c. projekt szolgáltatásainak széles körét.

Az eseményen személyes konzultációra is lehetőség nyílt, s a konkrét tanácsokat követően információs kiadványok kerültek átadásra. Aki motivációt érzett a rendszeresebb konzultáció igénybevételére, annak a szükséges információt a szakember rendelkezésére bocsátotta.

A programon részt vett személyek elégedettek voltak, örültek annak, hogy néhány óra leforgása alatt térítésmentesen ilyen sok vizsgálat elvégzésre nyílt lehetőségük és mindezt helyben tehették meg.

 

Maros Beáta mentor