Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Workshop és gyermekfelügyelet a Piriponty játszóházban

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-08-29 00:00:00

Workshop és gyermekfelügyelet a Piriponty játszóházban

2019. augusztus 28-29-én került megrendezésre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről a workshoppal egybekötött gyermekfelügyelet az EFOP-1.2.9-17-2017-00044 „NŐ AZ ESÉLY, NŐ A TÉT, NŐ A MUNKA - NŐ-KÖZ-PONT kialakítása és működtetése Bács-Kiskun megyében” c. projekt keretén belül.

A program célcsoportja a legalább egy gyermeket egyedül nevelő szülők, GYES, GYET ellátásban részesülők, akik szeretnének rövid időn belül elhelyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon.

Míg a főként óvodás és iskolás korú gyermekek játszóházi programon vettek részt, a felnőttek munkavállalással kapcsolatos workshopon kaptak tájékoztatást a rugalmas foglalkoztatásról és az üres álláshelyekről. A workshop témája a munka és magánélet összehangolása volt, ahol a résztvevők megosztották személyes tapasztalataikat, véleményeiket korábbi munkavállalásukkal kapcsolatban is.

A jelenlévők beszéltek mindennapi problémáikról, mely a gyermekneveléshez, a megélhetés biztosításához kapcsolódott. Egyedülálló szülőként nagyobb a felelősségük elhelyezkedés esetén is, s néhányuk rossz élményeiket is elmesélték. A tréner igyekezett megnyugtató választ adni a felvetődött kérdésekre, mely mindenki számára elfogadható volt.

A program zárásaként közös ebéden vettek részt a családok, majd pedig iskolakezdéshez szükséges tanszeradományban részesültek.

 

 

Maros Beáta mentor