Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

A Bajai Csoport kiterjesztette a segítséget

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2020-04-09 00:00:00

A Bajai Csoport kiterjesztette a segítséget

Tartós élelmiszeren és tisztítószereken kívül most mentális segítségre van leginkább szükségük az embereknek – mondta Maros Beáta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bajai csoportjának vezetője. Bár a segélyszervezet jelen esetben ugyancsak felfüggesztette a csoportos tevékenységeket, a rászorulókat továbbra sem hagyják cserben, és megtalálják a módját, hogy az óvintézkedések betartása mellett is ott segítsenek, ahol a legnagyobb szükség van rá. Két héttel ezelőtt helybéli kedvezményezettjeik részére tudtak élelmiszer csomagokat összeállítani a tartalékaikból, mára már a bajai járás településeire is eljutottak a támogatással: a csomagokat főként a veszélyeztetett korúak kapták, illetve olyan családok, ahol egyik vagy mindkét szülő elvesztette a munkahelyét. - Ebben a munkában nagy segítségünkre voltak a közös képviselők, köszönjük a közreműködésüket – emelte ki a csoportvezető.

Továbbra is a tart a szájmaszkok készítése: a munkába már a Sugovica Foltkör tagjai is bekapcsolódtak. Andrási Rita vezető kiváló szervezésének és koordinálásának köszönhetően a tagok önkéntesen végzik ezt a munkát, időt és energiát nem kímélve, többen munka mellett.

- Egy helyi vállalkozó felajánlásának köszönhetően több doboz cérnát kaptunk, amely egy varroda felszámolásából maradt meg, ő ezzel járult hozzá a maszkok készítéséhez. A támogatást a Flotkör önkéntesei részére továbbítjuk. Eddig több mint 1500 db maszk készült el, a készletből a helyi rászoruló családokat is támogatjuk, főként a tanyavilágban élőket, nagycsaládosokat (jellemzően itt 4 főnél magasabb a család létszáma) – ismertette a csoportvezető. Hálásan említette a Forint Soft Kft.-t is, amely készpénzadománnyal járul hozzá a járványhelyzetben felmerült feladatok ellátásához, a pénzt szintén a rászoruló emberek támogatására használják fel. Továbbra is állandó kapcsolatban állnak a családsegítő szolgálat munkatársaival és az önkormányzati önkéntes akciócsoporttal. Továbbra is fogadják azon jelzéseket, amelyek a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, ügyintézésben kérnek segítséget, és segítenek az idősebb korosztálynak a krízishelyzetben.

Kozma Imre atya gondolatait idézném a kialakult helyzetben: „Segíteni csak jól szabad, jól segíteni pedig csak úgy tudunk, ha azt adjuk a másiknak, amire a legnagyobb szüksége van” - összegezte Maros Beáta.


Sándor Boglárka újságíró