Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Máltai túrák a Bajai Csoport tagjainak, önkénteseinek

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-02-24 00:00:00

Máltai túrák a Bajai Csoport tagjainak, önkénteseinek

Csoportunk tagjai és önkéntesei kérésére szervezünk az első félévben több olyan túrát, mely során a környék szépségeit tekintettük meg. Könnyű helyzetben voltunk, hiszen önkénteseink között van szakképzett túravezető és többségük gyakorlott túrázó.

 

Télen a Nagy-Pandúr szigeten tettünk egy 7 km-es sétát igazi téli időben, s bár a levegő hűvös volt, de az ütemes séta közben senki sem fázott.

Februárban a Baja szomszédságában fekvő szekszárdi dombságot látogattunk meg. A Bati-kereszt, a táj szépsége, a közösségi együttlét feledtette velünk a hétköznapok monotonitását, olykor felvetődő nehézségeit. Itt csak MI voltunk és a jóízű beszélgetések, nevetések, a régi történetek mesélése, az együtt töltött idő, a közös utazás és a végén a kellemes fáradtság.

Márciusban a Mecsek szépségeit fedeztük fel, melyet összekötöttünk némi medvehagyma szedésével is. Isteni finom sütik és saláták készültek belőle, higgyetek Nekem! Csoda, amire egy önkéntes kéz és a hozzá kapcsolódó néhány éves tapasztalat képes.

A Havihegyi kilátón értékes idegenvezetést hallottunk Havas Boldogasszony Templomában annak történetéről. Ezt követően bejártuk a környezetét és végig sétáltunk a közúti forgalomtól elzárt területen. A Pintér-kert Arborétumba is ellátogattunk, bár a kert igazi szépségét csak a későbbi hónapokban mutatta meg. Több pihenőt is beiktattunk, ahol jóízűen csemegéztünk az otthoni finomságokból.

Következő alkalmunkra szívesen látunk Téged is!

 

Egy lelkes túrázó