Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Máltai szentmise a Bajai Csoport tagjainak, önkénteseinek

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-03-12 00:00:00

Máltai szentmise a Bajai Csoport tagjainak, önkénteseinek

2019. március 12-én a Szent László ÁMK kápolnájában került sor a csoport tagjai és önkéntesei részére megtartott máltai misére.

 

Fekete Szabolcs esperes, a csoport lelki vezetője szentbeszédében a nagyböjti időszakról beszélt.

Ez az időszak a keresztény egyház legnagyobb ünnepére, a húsvétra való felkészüléshez segít bennünket. Erőteljes változások időszaka ez a 40 szent nap. A 40-es szám egészet, teljeset jelent. Szellemi-lelki átalakulásra van lehetőségünk ebben az időszakban. Az Úrjézus példával járt előttünk, amikor kivonult a pusztába és mutatta az utat, mellyel teljesebb emberi életet élhetünk.

Külső és belső fejlődésünk határozott felkészülést kíván.

Mit tegyünk ebben az időben?

Tűzzünk ki magunk elé egy pozitív és egy negatív célt. A pozitív azt jelenti, hogy valamiből több jót cselekszem, mint egyéb napokon. Ez lehet több segítség embertársaimnak, vagy az, hogy naponta többször imádkozom, mint egyébként.

A másik pedig legyen egy negatív tulajdonság kiküszöbölése pl. cigaretta elhagyása. A lényeg az, hogy ezeket minden nap tegyem meg a böjti időszakban, megteremtve ezzel az egyensúly állapotát.

A Húsvéti út arra hív, hogy keresztény arcunkat és szívünket megújítsuk a bánat, a megtérés és a megbocsájtás által.

Ferenc pápa évről-évre üzenetet intéz híveihez a nagyböjt kezdetén. 2019-ben ezt üzente „Maga a természet sóvárogva várja Isten fiainak megnyilvánulását.” (Róma 8,19)

 

Kristó Mihályné munkatárs