Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Hálaadó szentmise – 30 éves évforduló

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-02-04 00:00:00

Hálaadó szentmise – 30 éves évforduló

1989. február 4-én harmincegy alapító tag részvételével megalakult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A harmincéves évforduló alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be Kozma Imre atya a Szeretetszolgálat alapító elnöke a Zugligeti Szent Család Templomban.

 

A Máltai Szeretetszolgálat tevékenysége mindig az emberre irányul, az igazi segítség nem csupán a pillanatnyi szükséget enyhíti, hanem annál többet ad. Ennek köszönhetően a Szeretetszolgálat vezette be Magyarországon a jelzőrendszeres házigondozást, csináltatott szemüveget szegény családokban felnövekvő gyermekeknek, tüdőszűrő buszával és mozgó orvosi rendelőjével pedig helybe vitte a hajléktalan emberek orvosi ellátását. Útkereső módszerei és gyakorlatias megoldásai számos területen szolgáltak mintaként.

 

A tevékenységét keresztény szellemiségen alapuló szolgálatként meghatározó civil szervezet alapító elnöke Kozma Imre atya. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a világ 104 országában tevékenykedő, több mint 900 éves múltra visszatekintő Szuverén Máltai Lovagrend magyarországi segélyszervezete.

A magyarországi máltai szervezet alig fél évvel a megalakulása után már a nemzetközi figyelem központjába került a keletnémet menekültek befogadásával.”

A Baja Csoport tagjai és önkéntesei, mintegy 17 fővel képviseltették magukat a hálaadó szentmisén, mely valóban lélekelemelő élményt nyújtott. A mindennapi munka során – főként a krízisidőszakban – egy ilyen programon való részvétel mindannyiunk számára felejthetetlen emléket jelent, melyet sokáig őrzünk szívünkben.