Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Évindító szeretetebéd

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-01-11 00:00:00

Évindító szeretetebéd

Évértékelő, évzáró rendezvényeket általában december végén szokás tartani, a Máltai Szeretetszolgálat tagjai és önkéntesei számára azonban az az egyik legzsúfoltabb és munkásabb időszak, hiszen az ünnepek közeledtével fokozott szükség mutatkozik a segítségnyújtásra.

Ezért honosodott meg a hagyomány, hogy a szolgálat Bajai Csoportja január elején hívja össze munkatársait, partnereit és támogatóit meghitt, bensőséges ünneplésre.

 

Maros Beáta csoportvezető köszöntőjében örömmel osztotta meg: a csoport önkénteseinek száma gyarapodott az elmúlt év során, a tagok között baráti kapcsolatok szövődtek. A szolgálat tavalyi tevékenységéből a csoportvezető három jelentős mozzanatot emelt ki: nagyon tartalmas és felöltődést biztosító lelki napot tartottak, új támogatóknak köszönhetően jótékonysági sétát szerveztek, valamint megünnepelték Sarlós Boldogasszony napját, a Fáy utcai új székház felszentelésével, Kozma Imre atya jelenlétében. - Az eredmények a közösség munkáját mutatják. Sokat tanulunk egymástól, többek között meg kell tanulni kérni és elfogadni is, ami nem könnyű – mondta a csoportvezető.

A jelenlévők számára ajándékkal is készültek: Mészáros Mária önkéntes szív alakú tűpárnáival, pozitív gondolatokkal, valamint egy székely újévi áldással örvendeztettek meg mindenkit.

Az önkormányzat nevében Csubákné Besesek Andrea alpolgármester vett részt a rendezvényen, megköszönve a szeretetszolgálat szerteágazó tevékenységét és azt a törekvést, hogy minden, általuk összegyűjtött adomány a lehető legjobb helyre kerüljön. Kiemelte: fontos, hogy azokra is gondoljunk, akik segítenek, és legyen alkalmuk önmagukat ünnepelni.

A Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi régiójának vezetője, dr. Jenei Gábor atya szintén köszönetet mondott minden önkéntesnek és támogatónak, folytatásra biztatva mindenkit, Rigóné Kiss Éva regionális ügyvezető pedig kiemelte: a szolgálat, a feladat, az odafordulás, a segítőkészség és a jelenlét állandó, a munkának pedig sosem lesz vége.

A rendezvény keretében köszöntötték a tavalyi év önkéntesének megválasztott Knáb Jánosnét és Mészáros Máriát.

Az együttlét közös ebéddel folytatódott.