Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Tüdőszűrés a Bajai Csoport szervezésében

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-11-25 00:00:00

Tüdőszűrés a Bajai Csoport szervezésében
A Magyar Máltai szeretetszolgálat Bajai Csoportja több napos szűrővizsgálatot szervezett a környező falvakban élők számára.
A november 6-9. között zajló szűrésen Dávod, Nagybaracska, Gara, Csátalja, Madaras, Tataháza, Mátételke és Katymár településeken nyílt lehetőség a lakosok egészségügyi állapotfelmérésére.
 
 
    

A vizsgálatok keretein belül rendelkezésre állt a tüdőszűrésre alkalmas, korszerű műszerekkel felszerelt busz.
Az érdeklődők részt vehettek vérnyomás –és vércukorszint, haskörfogat és testzsír valamint testtömeg index(BMI) mérésen is rálátásuk lehetett a Bajai és Bácsalmási Egészségfejlesztési Irodai dolgozói jóvoltából.
A Lipo Optika munkatársai látásellenőrzést végeztek az érdeklődőkön. A hasznos tanácsokon kívül lehetőség nyílt – több méretű, fazonú - szemüvegkeret választásra is. A megfelelő keret kiválasztásában is segítséggel szolgáltak az optikusok.
A Szeretetszolgálat együttműködő partnereként a  Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület tagjai végezték a vitaminszükséglet mérését, EKG és ultrahangos érvizsgálat, valamint légzés kapacitás elemzését.

A szűrővizsgálatokon közel 400 fő jelent meg.
A Bajai Csoport köszönetét fejezi ki a települési önkormányzatok vezetőinek, a szervezésben részt vett személyeknek, valamint az együttműködő partnereinknek a komplex szűrővizsgálat lebonyolításáért.

Czifra Klaudia
Mentor