Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Máltai mise Baján

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-05-02 10:00:00

Máltai mise Baján

Áprilisban is szentmisére gyűltek össze a máltai önkéntesek és minkatársak Baján.  Szauerné Balogh Tímea, a bajai máltai szervezet munkatársa számolt be a havi rendszerességgel megtartott máltai miséről. 

2019. április 30-án Fekete Szabolcs esperes, csoportunk lelki vezetője celebrálta a bajai Szent József templomban soron következő máltai misénket.
Esperes úr visszautalt a húsvét előtti időszakra, majd szent beszédében az elkövetkezendő májusi hónap fontosságát emelte ki.
„Május 1-én Szent Józsefet, a munkásembert ünnepeljük és a hagyományt követve megkezdjük a Szűzanya hónapját.
József, a Boldogságos Szűz jegyese, a Megváltó nevelő apja foglalkozását tekintve ács volt- egyszerű, kétkezi munkás. Ezért tekintünk úgy rá, mint a munkások védőszentjére. Az emléknapot XII. Pius pápa vezette be 1955. május 1-én.”
Fekete Szabolcs lelki vezető kiemelte a munka fontosságát, valamint a munkásember megbecsülését és méltóságának megőrzését. A munka a személyi méltóság alapvető eleme, lehetővé teszi, hogy fentartsuk önmagunkat, családunkat. A vezetők feladatának fontosságáról is szót ejtett, kiemelve a jó munkahelyi légkör szerepét.
A munka és a munkásember megbecsülése, valamint a munkába és munkás emberbe vetett hitt megerősítésének jelentőségére való odafigyelésnek a jelentőségével zárta Szentbeszédét.