Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Lelki nap Baján

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-06-17 13:00:00

Jenei Gábor atya régióvezető mutatott be szentmisét

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja lelki napot szervezett május 23-án a Ciszterci házban máltai munkatársaknak, valamint a csoport tagjainak és önkénteseinek. A lelki napról egy munkatárs beszámolóját közöljük. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja szervezésében lelki napra került sor 2019. május 23-án a Ciszterci házban. A rendezvényen máltai munkatársak, csoportunk tagjai és önkéntesei vettek részt.
A program szentmisével kezdődött, melyet dr. Jeney Gábor régióvezető tartott. Beszédében elmondta: életünket Istentől kaptuk ajándékba azért, hogy ezt tovább ajándékozhassuk. Az áldozatok, amiket életünk folyamán meghozunk mindig a nagyobb jóért történik. Pásztorként kell viselkednünk számtalan helyzetben. Nekünk is ez a feladatunk a Máltában, a segítségnyújtás, a jóra való törekvés.
A szentmisét egy rövid előadás követte, melynek központi gondolata a Szeretetszolgálat megalakulásának 30 éves jubileumi évfordulója volt. „Isten kegyelméből már 30 éve működőképes a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Megállunk, ünneplünk, majd tovább folytatjuk a nekünk szánt feladatot a további 30 évben is.” „Ez a 30. évforduló nagyon kiváló alkalom arra, hogy kibéküljünk egymással, megbocsátsunk egymásnak, valamint egy remek pillanat arra, hogy visszaállítsuk a paradicsomi állapotot.”
Mindezek után egy kis csapatépítésben vehettek részt a jelenlévők. A játékos feladatok megoldása és kvíz kitöltése során sok új információt hallottunk, melyet a mindennapokban is tudunk hasznosítani. Családias légkörben jóízű kacagások közepette töltöttük el egymás társaságában ezt a napot. 

Galéria

 

{galeria}

 

Lelki napunkat közös ebéddel zártuk, melyet önkénteseink által készített finom sütemények tettek teljessé.

Csovcsity Claudia munkatárs