Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

ÉLMÉNY NAPOK

Szerző: Moravcsik Tamás 2019-01-24 00:00:00

ÉLMÉNY NAPOK

Élmény Napok a Terézvárosi Nappali Melegedő szervezésében

A Terézvárosi Önkormányzathoz benyújtott „Élménynapok” pályázati programunk elsődleges célja volt, hogy segítsünk intézményünk hajléktalan és lakossági vendégeinknek, hogy mindennapi életük elviselhetőbb, színesebb, értékes élményekkel gazdagabb legyen, beszűkült közegükből kimozdulva ők is részesei legyenek az élet előlük sokszor elzárt szépségeinek, örömeinek.

Az elnyert 235. 000 forint pályázati támogatásnak köszönhetően állatkertbe, füvészkertbe és két alkalommal színházba tudtunk menni vendégeinkkel, valamint karácsonyi szeretetvendégségre hívtuk meg őket. A támogatásból fedeztük az utazási költségeket is, valamint a programok alkalmával szendvicsekkel, édességgel és üdítővel láttuk vendégül a résztvevőket.

Az állatkert és a füvészkert látogatás is nem mindennapos élménnyel ajándékozta meg ügyfeleinket, akik közül sokan csak gyermekkorukban, vagy még soha nem jártak ezeken a helyeken. A színház különös, mindennapi életterüktől nagyon különböző légköre érezhetően jó hatással volt ügyfeleinkre, akik így kiszakadhattak megszokott környezetükből és egy teljesen más világba csöppenhettek egy pár óra erejéig.

A karácsonyi szeretetvendégségen egy igazán meghitt, nagyon jó közösségi együttlétben és ünneplésben volt részünk és vendégeink öröme, meghatódottsága, hálája igazolta, milyen nagy szükség van a bensőséges, közösségi együttlétekre, ünneplésekre.

Az „Élmény napok” tapasztalatai azt igazolták, hogy igény van ilyen programokra. A résztvevő emberek számára valóban olyan maradandó élményt nyújtanak, amiről még hónapok elteltével is örömmel beszélgetnek, élik át újra és újra azt a világot, amely mindennapjaik során olyan távol van tőlük. Meggyőződésünk, hogy ezeknek az élményeknek az átélése révén, ha életük gyökeresen nem is változik meg, de életminőségük mindenképpen javulhat és ezek a sokszor régi életüket is visszaidéző, megszokott napi rutinjukon túl mutató programok segítik, motiválják vendégeinket, erőt adnak számukra, még ha apró dolgokban is, ahhoz, hogy változtassanak jelenlegi helyzetükön.