Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Halfőző fesztivál Baján

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-07-16 10:00:00

Halfőző fesztivál Baján

Minden évben nyüzsgővé válik Baja a Halfőző fesztivál ideje alatt. Idén sem volt ez másképpen. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja foglalkozásokkal és ugráló várral várta a szórakozni vágyó gyermekeket. Késmárki Krisztina beszámolóját közöljük. 

Baján a Türr kilátónál köszöntöttük érdeklődőinket. A kicsik szégyenlősen, kissé félve jöttek oda hozzánk az idegen környezet és ismeretlen emberek miatt, de ahogy felszabadultak megszülettek a csodás remekművek, alkotások.  Lehetett színes szélforgókat, kis autókat, készíteni, színezni-festeni a kedvenc mese figurák közül. A legtöbb gyereket azonban a só-liszt gyurmából készíthető formák és a gipszfigurák kifestése érdekelte. Jó érzés volt, hogy együtt készíthettük el a gyerekekkel ezt a sok szép kis emléket, ajándékot. Nagyszülők, szülők mind-mind részesülhettek az itt gyűjtött örömben, gyermekeik által készített meglepetésekben.

Az ugráló várunk sem maradt üresen, egymást váltották a kicsi lábacskák a népszerű játékon.
Mindeközben a szülök élvezhették a Bodza Banda dalait és a Császártöltési Német Nemzetiségi Néptánccsoport előadását, így senki sem unatkozott. Frissen sült borsos kalács is készült a mellettünk lévő kemencékben. Ez a Vaskúti pékség segítségével jöhetett létre.
Nagyon várjuk a következő ilyen alkalmat, mert mindenki feltöltődött pozitív energiával, jó kedvvel ezen a napon. Várjuk a mihamarabbi viszontlátást és köszönjük a részvételt.

Az összefoglalót készítette:
Késmárki Krisztina, munkatárs