Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Önkéntes gyerektábor Bugacon

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-07-09 14:00:00

Önkéntes gyerektábor Bugacon

Július első hetében zajlott le a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi Régiójának önkéntes gyermek tábora Bugacon, amelyen bajai gyerekek is részt vettek. A vakációról a résztvevők írtak élménybeszámolót. 

Első nap gyalog közelítették meg a tábor helyszínét, ahol a sátrak már fel voltak állítva. Izgatottan nézelődtek a fiatalok, hogy melyikben szeretnének aludni. Miután mindenki megtalálta a helyét finom ebéddel folytatták a délutánt. A szabad programnak köszönhetően sok idő volt arra, hogy megismerkedjenek egymással a táborozók. A táborvezető csapatokat alakított a gyerekekből, így ennek alapján zajlottak a csapatjátékok és a tábori feladatok elosztása. Jutott sok idő a focizásra is, és a karikás ostort is kipróbálhatta mindenki. Délutánonként dokumentumfilmek és előadások színesítették a programot. Sok hasznos információt kaptak az emberekről, a felnőtt létről, a természet védelméről és a környezetünk pusztulásáról.


A régi időket és szokásokat idéző tájházban egy pásztor megismertette a táborozókkal a hagyományokat, a használati tárgyaikat és a környező élővilágot. A régmúlt hangulatát idézve folytatták útjukat, gyalog közelítették meg a bugaci csikósok lovas bemutatóját. A délelőtt és az ebéd levezetése képpen csoportos játékot és érzékenyítő foglalkozást tartottak a gyerekeknek.

Újabb nap, újabb élmény jellemezte az eltöltött napokat. Nagy sikere volt a lovas kocsinak is, ami egyenesen egy katonai bunkerhez vitte őket. Anno itt éltek a szovjet katonák. Megnézhették a lőteret és a fegyvereket, gránátokat, amit mindenki nagyon izgalmasnak talált. Ennek jegyében folytatódott a nap, számháborúztak a diákok. A tábor utolsó napján vetélkedőt tartottak, ami az elmúlt hét érdekességeiről szólt. Mindenki nagyon várja a jövő évet, hogy újra részt vehessenek az élmény dús programokban.
A beszámolót Ács Attila és Hrotkó Máté diákok készítették.


Záró gondolatként szeretnék idézni az egyik táborozótól:
„Egész életem változott meg ezzel a táborral, én nagyon köszönöm, hogy ott lehettem. Jobbnál jobb embereket ismertem meg, sosem voltam még ilyen boldog, nagy élmény volt ez számomra.” Ispánovity Martina Alexa