Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Karácsonyi ünnepség a Terézvárosi Nappali Melegedőben

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-12-21 22:00:00

Karácsonyi ünnepség a Terézvárosi Nappali Melegedőben

A Terézvárosi Nappali Melegedpjáben is együtt ünnepelték a karácsont a melegedőbe járó hajléktalan emberek és az intézmény munkatársai. A rendezvényről a szervezők tudósítását közöljük. 

Évek óta hagyomány az Eötvös utcai melegedőben, hogy megrendezésre kerül a közösségi karácsonyi ünnepség. Hála a Terézvárosi Önkormányzatnak ez idén, 2017-ben sem volt másképp. Az ünneplést már jóval az időpontot megelőzően, a pályázati pénzek elnyerése után lázas készülődés övezte, például a tökéletes karácsonyfa kiválasztása, illetve a halászlé főzése, amihez az alaplevet már egy nappal a felszolgálás előtt meg kell főzni, és már jóval ezek előtt megkezdtük a vendéglista összeírását, és gondoskodtunk arról, hogy minden meghívotthoz eljusson az információ.


Az első program a közös fadíszítés volt ezúttal is. Szaloncukrot kötöztünk és azzal raktuk roskadásig a karácsonyfát. Ezt mindenki élvezte és mindenkiben előhozta a gyermekkori emlékeket, amikor nem lehetett megenni a szaloncukrokat a fáról, rögtön a díszítéskor.
Egy-kettő körül már tele volt a melegedő központi helysége ügyfelekkel. Ekkor érkezett a meghívott vendégünk, egy csellóművész. Egyik kollégánk is tud fuvolázni, így a csellókoncert mellett két szólamban is hallgattunk karácsonyi dalokat.

Mindeközben készült a halászlé, az ügyfelek beszélgettek, ettek ittak, igazi kávéházi hangulat alakult ki. A halászlé elfogyasztása után bejglit és szaloncukrot kaptak az ügyfelek, majd közös énekléssel és zenéléssel zártuk az ünnepséget.
Az igazi karácsonyi ajándék részünkről talán az volt, hogy az ügyfelek pár óráig, és még az ünnepség után is érezték, hogy van hova tartozniuk.