Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Box Klub a Terézvárosi Nappali Melegedőbe

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-11-23 15:00:00

Box Klub a Terézvárosi Nappali Melegedőbe

Tornateteremmé alakították a Terézvárosi Nappali Melegedő központi helyiségét, hogy elindulhasson a várva várt box klub. A melegedő eddig is hangsúlyt fektetett arra, hogy a fedél nélkül élő emberek többet kapjanak az alapszükségleteknél. Az intézmény beszámolóját közöljük. 

Ma elkezdtük a várva várt torna és boksz klubot. A melegedő központi helységét tornateremmé alakítottuk, a tornamatracokat kitettük a székeket pedig összeraktuk. A helyiség egy szempillantás alatt átváltozott, az üldögélő és mélázó emberek helyett lelkesen nevető tornázókkal lett tele. Hirtelen egy impozáns tornateremben találták magukat az ügyfelek. Eddig csak az alapszükségleteik kielégítésével foglalkoztak most azonban egész más helyzet alakult ki a melegedőben. Az ügyfelek, hirtelen testtudatos- egészségtudatos, összességében véve öntudatosabb emberekké váltak.
A bokszolás után egy kis erősítési versenyt rendeztünk, alkartámasz megtartását gyakorolták a fiúk. Volt, aki ezt bírta jobban volt, aki a fekvőtámaszokban remekelt. Ez volt a levezető erősítés ez alkalommal is mindenkinek volt egy-egy jó ötlete, mindenki ismert különleges erősítési formákat, melyet megosztott a többiekkel. Kifáradtak az ügyfelek, mindenki lelkes volt, jól érezte magát.
A tornázáshoz és a bokszedzéshez a sporteszközöket a Terézvárosi Önkormányzat által kiírt és nyert innovatív közösség szervezés program keretében sikerült megvalósítanunk.