Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Jótékonysági ételosztás Baján

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-01-17 00:00:00

Jótékonysági ételosztás Baján

Háromszáz adag meleg étellel látta vendégül a rászrouló emberek Baján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az önkormányzat és a Baja Marketing Kft. január 17-én. A Bajai Csoport írt beszámolót a jótékonysági akcióról. 

Bácskai rizses hús és fahéjas csiga: ezzel a menüvel várták a nehézsorsúakat január 17-én, szerdán a belvárosi Közösségi Házban, az önkormányzat és a Baja Marketing Kft. hagyományos melegétel-osztásán. A háromszáz adag ételt ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja ajánlotta fel.

Maros Beáta csoportvezető elöljáróban elmondta: örömmel csatlakoznak minden évben a városi kezdeményezéshez, az ebéd elfogyasztása után, 14 órától pedig a Fáy utcai ruharaktárba várnak mindenkit, aki meleg ruhát, cipőt vagy épp apróbb háztartási cikkeket keres.
Csubákné Besesek Andrea alpolgármester szintén részt vett az étel kiosztásában, megköszönve a Máltai Szeretetszolgálatnak a felajánlást, a Baja Marketing Kft.-nek pedig a szervezést. – Igazi csapatmunka, hogy több mint három hónapon át legalább hetente egyszer biztosítani tudunk egy-egy tál meleg ebédet, fogyasszák egészséggel!


Fekete Szabolcs lelki vezető ezúttal is megáldotta az étket, méltatva azt a példaértékű társadalmi összefogást, amelynek keretében az önkormányzat, a katolikus egyház, a szeretetszolgálatok, valamint különféle cégek és szervezetek fognak össze a nehéz téli hónapokban, hogy könnyítsenek a nélkülözők sorsán.