Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Almaosztás Baján

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-01-20 00:00:00

Almaosztás Baján

Több mint 174 és fél tonna szabolcsi almát oszt szét az év elején a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a rászoruló embereknek. A kiváló minőségű gyümölcsöt száznál is több helyszínen adják át egyedül élő idős embereknek, nagycsaládosoknak és hajléktalan embereknek. Baján 600 kilogramm almát osztott szét a máltai csoport. Az önkéntesek beszámolóját közöljük. 

Nagy mennyiségű alma-adományt kapott Nagykálóról a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Országos Központja. A gyümölcsből minden régió részesült, így a Dél-alföldi, azon belül pedig a Bajai csoport is: 41 karton, azaz összesen csaknem 600 kg alma jutott el a Fáy utcai székhelyre.

Maros Beáta, a bajai csoport szolgálatvezetője elmondta: mintegy 50 családot tudnak támogatni ilyen formában. A kedvezményezettek értesítést kaptak, hogy január 18-án, csütörtökön, a délutáni órákban átvehetik a vitamindús gyümölcsöt, és mindannyian éltek is a lehetőséggel: egyedülállók, kisnyugdíjasok, gyermeküket egyedül nevelő szülők, fogyatékos gyermeket nevelő családok, hátrányos helyzetű nagycsaládosok vitték el az almát, amely különösen jól jön a téli hónapokban.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra: a szolgálat több területen is igyekszik segítséget, támogatást biztosítani. Annak érdekében, hogy minél több rászorulón tudjanak segíteni, folyamatosan elfogadnak és átvesznek adományokat. A leghasznosabb és leginkább keresett áruk: ruhanemű, cipő, iskolatáska, tanszerek, bútorok (ágy, asztal, szék, szekrény), háztartási gépek (mosógép, centrifuga, tűzhely, mikrosütő, porszívó, hűtő), apróbb háztartási cikkek (tányér, pohár stb.), de szívesen fogadnak tartós, lejárat előtti vagy akár rövid szavatossági idejű élelmiszert is, hiszen vannak családok, ahol gyakran azonnal kell a segítség. Fuvar felajánlást is örömmel fogadnak, mivel gyakran vidékről érkeznének adományok, a szolgálatnak azonban nincs kerete szállításra. Mindenféle segítség jól jön tehát ahhoz, hogy még többet segíthessenek a nyilvántartásukban szereplő nehéz körülmények között élőknek. Az adományokat és felajánlásokat a Petőfi és a Fáy utcai székhelyekre lehet eljuttatni, illetve megtenni.