Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

A Bajai Csoport évindító szeretetebédje

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-01-17 20:00:00

A Bajai Csoport évindító szeretetebédje

„Életünk különböző szakaszaiban, pillanataiban mindannyian segítségre szorulunk, megtapasztaljuk, hogy jó érzés kapni, és ez táplálja bennünk a segítés vágyát: járjunk nyitott szemmel, vegyük észre, hol lehet szükség ránk” – hívta fel a figyelmet Csubákné Besesek Andrea alpolgármester január 12-én, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bajai csoportjának szeretetebédjén, a Fáy utcai székhelyen. A csoport összefoglalóját olvashatják. 

A rendezvényt évindítónak szánták, azzal a céllal, hogy csoporttagok, önkéntesek, vezetők és támogatók oldott körülmények között találkozzanak, beszélgessenek, töltekezzen az előttük álló esztendő teendőinek tükrében.

 

A városvezetést Csubákné Besesek Andrea alpolgármester képviselte, aki megköszönte a szervezet egész éves munkáját és részvételét a város életében, majd Baja város borából hozott kóstolót és 320 éves város falinaptárt adott át a vezetőknek.

Maros Beáta, a bajai csoport vezetője eredményesnek nevezte az elmúlt évet. - Több önkéntes csatlakozott hozzánk, több területen tudtunk nyitni a város és a rászorulók irányába. Jelenlegi tagságunk az önkéntesekkel együtt mintegy 35 fő, tavaly kb. 12 nagyobb rendezvényt valósítottunk meg, ezek között voltak gyermekprogramok, egészségügyi szűrések, saját kezdeményezésű előadások stb. Karácsony előtti gyűjtésünk keretében mintegy 3 tonna tartósélelmiszer-adomány jött össze, ezeket részben már kiosztottuk, de a márciusig tartó krízisidőszakban is számíthatnak ránk a rászorulók – sorolta az eredményeket a csoportvezető.

 

A megyei szervezet is elégedett a bajaiak munkájával – biztosított Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi régiójának ügyvezetője. - Csak jó visszajelzést kapunk a bajai csoportról, bővül a hálózat, sokasodnak és minőségben is javulnak a szolgáltatások. Nemrég vették birtokba a Fáy utcai ingatlanrészt, amely szinte máris szűknek bizonyul. Önkéntesek toborzásában, betanításában és foglalkoztatásában különösen élen járnak – értékelte a megyei vezető. Hozzátette: a következő időszak is bőven tartogat majd tennivalókat, hiszen országos szinten és a régióban is fontos programok zajlanak. Hamarosan indul a bajai járási foglalkoztatási paktum, valamint az ifjúsági önkéntességet megcélzó pályázat. A megyei vezető arra kérte a bajai és a bácsalmási csoport tagjait: szolgálatuk közben a krisztusi melegséget terjesszék a világban.

 

A bajai csoport lelki vezetője, Fekete Szabolcs esperes-plébános négy januári egyházi ünnep (Jézus Krisztus neve napja, Szűz Mária Istenanyasága, vízkereszt, Jézus megkeresztelkedése) keresztmetszetében vázolta fel azokat az értékeket, amelyek mentén a katolikus keresztény eszmék mentén működő szeretetszolgálatnak tevékenykednie kell, majd az együttlét vidám tombolával, oldott beszélgetéssel, finomságok fogyasztásával folytatódott.