Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Látás ajándékba program a Bajai és Bácsalmási Járásban

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-01-23 00:00:00

Látás ajándékba program a Bajai és Bácsalmási Járásban

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja 2017 végén folytatta Látás ajándékba programját a bajai és a települési iskolákba Az ingyenes szűrőprogram dr. Matkovics Zsuzsanna szemész főorvos, máltai tag és a Lipo Optika támogatásával zajlott a helyi általános iskolákban: Bácsbokod, Madaras, Kunbaja és Gara településeken. A programról a csoportvezető küldött beszámolót. 

Az iskolákban a vizsgálaton azon diákok vettek részt, akiknek szülei írásban is hozzájárultak az ingyenes szűrésen való részvételhez. Így elsőtől nyolcadik osztályig minden gyermeket megvizsgáltak Dr. Matkovics Zsuzsanna szemész főorvos vezetésével, hiszen különösen fontos, hogy egy szemprobléma minél fiatalabb korban derüljön ki. Az első-második osztályosok nagyon izgatottak voltak és kíváncsian várták, mi fog velük történni. Akinek problémája adódott a táblán látható betűk és számok olvasásával, az kapott egy „varázsszemüveget”, mellyel már biztosabbá vált az éles látás. Ez nagyon tetszett a kisebbeknek, jól látó társaik irigykedve figyelték őket. Általánosságban elmondható, hogy a gyermekek mintegy 10%-ánál fedezhető fel különféle szemprobléma.

A települési önkormányzatok támogatásának köszönhetően Madarason és Bácsbokodon 30-30 gyermeknek vásárolták meg a szemüveget, melyek ünnepélyes keretek között kerültek átadásra. Csoportunk pedig 6 gyermeknek adott ajándékba szemüveget Garán.

A rászoruló emberek nevében köszönjük a Lipo Optika segítségét és nagyvonalú támogatását.