Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Szeretetdoboz akció Baján - Ajándék a határon túlra

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-12-19 00:00:00

Szeretetdoboz akció Baján - Ajándék a határon túlra

2017 késő őszén meghirdette a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiója, azon belül a Bajai Csoport a szeretetdoboz-akciót. A gyűjtésről és a csoport tagjai küldtek beszámolót.

A gyűjtést általános iskolás - 6-12 éves – gyermekek számára hirdették meg, akik szívesen leveleznének hasonló korú gyerekekkel, és ajándékoznának egy cipősdoboznyi kis „szeretetet” Székelyföldre és Kárpátaljára. Eme ajándékok elkészítésekor a személyességen volt a hangsúly.


A dobozba kerülhetett: édesség, mesekönyv, színező, játék, füzet, ceruza, zsírkréta, gyurma, használható apróbb ruhanemű (sál, sapka, kesztyű), emellett egy fotó az ajándékot küldő gyerekről, hogy ezáltal is közelebb kerüljenek egymáshoz. Az akció célja: a fiatalok és a családok között barátság alakuljon ki levelezés útján.
A bajai intézmények közül a Szent László ÁMK diákjai 170 dobozt készítettek, s az átadásra a Magyar Katolikus Kulturális Napok Szent Mártontól Szent Cecíliáig rendezvénysorozat keretében történt Árpádházi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva.

A bajai szentistváni iskola közel 80 cipősdobozt, az Eötvös József Főiskola Hallgatói Önkormányzata 20, a katymári könyvtár dolgozói 10 dobozt adtak át a Szeretetszolgálat Bajai Csoportjának.
Az erdélyi és székelyföldi gyerekek mellett azon bajai családok is részesültek a doboznyi szeretetből, akiknek nehézséget jelent az ünnepek közeledtével az ajándék megvásárlása gyermekei részére.

Akciónkat a DM drogériahálózat bajai üzletének dolgozói felajánlása is bővítette. Az ajándékcsomagok kozmetikumokat, higiéniai készítményeket és eszközöket  tartalmazott, melyet a bolt dolgozói saját készítésű ajándékokkal, karácsonyfa díszekkel egészítettek ki.
Csoportunk köszönetet mond minden felajánlónak nagylelkű adományáért.