Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Fogyatékkal élőknek és iskolásoknak tartott karácsonyi ünnepséget a Pápai Csoport

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-12-20 00:00:00

papa-ma.hu

Közel száz karácsonyi csomagot adott át Pápán a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja a katolikus iskolában tartott adventi ünnepségén. 

Az egész évben a Szeretetszolgálat intézményeibe járó és ott gondozott fogyatékkal élő embereket és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola negyven diákját hívta adventi ünnepségre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Támogató Szolgálata december 19-én. A katolikus iskola Fő téri épületének aulájában megtartott ünnepségen az iskola diákjai adtak műsort. A Schrei Balázs által rendezett jelenet a az újszülött Megváltó előtt tisztelgő pásztorok történetét mondta el, ráirányítva a figyelmet arra, milyen jó egy közösséghez tartozni, és milyen nagy öröm az, ha valakinek önzetlenül, szeretettel adunk valamit.
Megyesi Ferenc atya, a Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának lelki vezetője szintén a közösséghez tartozás öröméről beszélt karácsonyra hangoló köszöntőjében.
Az ünnepi gondolatokat követően a Szeretetszolgálat munkatársai átadták karácsonyi ajándékukat a meghívott gyermekeknek és az intézmény ellátottainak. Az ajándék jelentős részét az Adni Öröm! adománnygyűjtő akció során gyűjtötték a Szeretetszolgálat látókörében lévő családoknak.