Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Egészségnap Monoron

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-11-13 00:00:00

Egészségnap Monoron

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Afrikai Társaság, a Monor Városi Rendőrkapitányság és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat együttműködésével rendeztek Monoron komplex egészségügyi napot. A szűrések mellett bűnmegelőzési előadások, kézműves játékok és afrikai zenés program várta az érdeklődőket. A rendezvényről a monori Jelenlét Program vezetője írt beszámolót. 

Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt élmény volt november 11-én az egészségügyi nap. A különféle állomásokból álló szűrővizsgálatok magukba foglaltak többek között vércukor- és vérnyomásmérést, EKG-t, valamint légúti és szájüregi vizsgálatot.

A rendőrség prevenciós programjának része volt a közúti közlekedési ismeretek gyakorlati elsajátítása, majd a feladatot sikeresen teljesítők hasznos jutalmakkal gazdagodtak. Az ajándékba kapott fényvisszaverő eszközökkel a biciklis közlekedést is biztonságossá tehetik. Emellett az internet veszélyeire is felhívták a figyelmet játékos formában. A kisebbek rendőrsapkát és rendőrautót készíthettek.

A kézműves asztalnál afrikai témájú figurákat, például elefántot és afrikai karkötőt lehetett készíteni. Ezt követően a zene sem maradhatott el, így a gyerekek is afrikai dobosokká válhattak egy kis időre.

A program alatt megéhezett vendégek számára a Roma Nemzetiségi Önkormányzat csapata gondoskodott a laktató ebédről.