Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

A máltai önkéntes csoport színesítette a városi rendezvényeket Baján

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-10-19 00:00:00

A Homoki Varázskert termékeit  kínálták a máltai önkéntesek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja október első hétvégéjén felkérést kapott, hogy vegyen részt a városi Hajómalom Ünnepen a Türr kilátónál a Halászati Mini Skanzenben, valamint a Könyves Vasárnapon is foglalkozásokat tartott a csoport a városi könyvtárban.

A Bajai Csoport kézműves foglalkozással és ugrálóvárral várta a látogatókat. Volt színezés, gipszfestés, só-gyurmázás, papírgurigából fa és kisautó készítése. A gyermekek körében a máltai ugrálóvár volt a legkedveltebb játék.

A foglalkozások mellett a Homoki Varázskert Szociális Szövetkezet termékeivel ismerkedhettek meg a rendezvény résztvevői. A szervezők megannyi programmal készültek, a helyi Rotary Clubbal közösen haleresztéssel segítették a Duna halállományának fenntartását, átadták a turisztikai tájolót, majd műsort adott a Császártöltési Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület és a Bajai Fiatalok Színháza.

Ugyanezen a hétvégén az Ady Endre Városi Könyvtárban a Könyves Vasárnapon várták a szervezők az olvasni vágyó felnőtteket és gyerekeket. A Bajai Csoportunk kreatív foglalkozást tartott: kézműves foglalkozásokra nyílt lehetőség, valamint kipróbálhatták bőrtárgyak készítését, és ajándékokért megforgathatták a máltai szerencsekereket a gyerekek. Egy székely mesemondó és a Tankamara együttes lépett fel a rendezvényen.