Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Regionális lelki nap az Észak-alföldi régióban

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-10-12 00:00:00

Regionális lelki nap az Észak-alföldi régióban

Lelki napot tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Alföldi Régiója Debrecenben. Szél Barnabás, a Debreceni Csoport vezetője írt beszámolót az eseményről.

Szeptemberben hagyományainkhoz híven megrendeztük régiónk lelki napját, melyre meghívást kapott minden önkéntes és főállású munkatársunk. Összesen hatvanan gyűltünk össze Debrecenben.

A közös program Szentmisével kezdődött a Szent Anna Székesegyházban, ahol Fodor András atya, régiónk vezetője buzdított minket a szentbeszédben. Fő üzenete az volt, hogy a szeretet az egyetlen út és mód, amivel érdemes odafordulni a másik emberhez, még akkor is, ha esetleg egy számunkra nehéz emberről van szó. A Misét követően megtekintettük a Torinói lepel hitelesített másolatát a Székesegyházban, melyről Keresztesné Dr. Várhelyi Ilona tartott előadást. Ebéd előtt a vendéglátó Debreceni Csoport tevékenységét ismerhették meg a résztvevők.

A közös ebéd elfogyasztását követően átsétáltunk a Déry Múzeumba, ahol lehetőségünk nyílt együtt megtekinteni Munkácsy Mihály trilógiáját, mégpedig bibliai fényjáték kíséretében. Így egyszerre volt részünk egy csodálatos kulturális és mély lelki élményben. A lelki nap a debreceni máltai játszóterünkön ért véget.