Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Roma világnap a Terézvárosi Nappali Melegedőben

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-04-17 00:00:00

Roma világnap a Terézvárosi Nappali Melegedőben

A Roma világnapot ünnepelték április 10-én a Terézvárosi Nappali Melegedőben. A közös megemlékezés hagyománnyá vált az intézményben, idén már harmadik alkalommal várták a roma származású hajléktalan és rászoruló embereket a melegedőbe. Az eseményről az intézményvezető, Fodor István számolt be. 

A Terézvárosi Nappali Melegedő immár harmadik alkalommal rendezte meg a Roma Világnapot 2017.04.10-én, melyre az intézmény szolgáltatásait igénybevevő roma származású hajléktalan embereket vártuk.

A programban szerepelt filmvetítés, zenehallgatás és zenélés. Az utóbbit, az egyik gitározni tudó kollégánk jóvoltából sikerült megvalósítani. Az esemény nagyon jó hangulatban telt. Az összejövetelen meglepetésünkre sokan táncra perdültek, énekeltek és gitároztak.

Az ebédre szánt báránypörkölt alapanyagát, az üdítőket és a szervírozáshoz szükséges eszközöket a Terézvárosi Önkormányzat által kiírt nyertes pályázatból finanszíroztuk. A nap fénypontja volt a romazászlót ábrázoló torta, melyet a kolleganőnk készített, külön erre az alkalomra.

Budapest, 2017.04.15.

Fodor István
Intézményvezető