Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Kirándulás Somoskőre a Terézvárosi Nappali Melegedő szervezésében

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-06-30 00:00:00

Kirándulás Somoskőre a Terézvárosi Nappali Melegedő szervezésében

A Terézvárosi Nappali Melegedőt rendszeres felkereső hajléktalan emberek számára szervezett kirándulást az intézmény. Az élménydús napról az intézményvezető beszámolóját közöljük. 

Július 23-án egy meleg nyári napon kirándulást szerveztünk a Terézvárosi Nappali Melegedőbe járó hajléktalan és rászoruló embereknek. Ezúttal egy már korábban meglátogatott helyszínre mentünk el, ahol már 2015-ben is voltunk. A Somoskő vár és környékére 2015 decemberében szerveztünk kirándulást, amely akkor is nagyon jól sikerült, de a ködös, felhős idő miatt a csodálatos panorámáról lemaradtunk. Az idén is majdnem megviccelt minket az időjárás, hiszen a reggeli órákban hatalmas zivatar vonult át a fővároson, ezzel kissé megijesztve minket, de mint később kiderült joggal voltunk optimisták, hisz az időjárás fantasztikus volt. 

A programon az intézményben dolgozókon túl (5 fő) tizenkét az intézménybe rendszeresen járó rászorul ember jött el velünk erre a fantasztikus kirándulásra. A Somoskői vár mellett a közeli Salgó várát is megnéztük, melyek megközelítése is egy élmény volt, hisz rövidebb-hosszabb túrák teljesítése szükségeltett hozzá. Bár a programban nem szerepelt kiemelt helyen a Boszorkánykő meglátogatása, de ennek megmászása volt a túra csúcspontja.


Az utazási költséget (buszbérlés) és a napközben elfogyasztott szendvicseket és üdítőket a Terézvárosi Önkormányzat által kiírt nyertes pályázatból finanszíroztuk.

Budapest, 2017.06.30.

Fodor István
Intézményvezető