Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Fejtörő vetélkedők és idegőrlő pillanatok

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-03-22 00:00:00

Fejtörő vetélkedők és idegőrlő pillanatok

Szociális gondozók és ápolók szakmai versenyét rendezték a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskolában. A szakami napról a Máltai Iskola Alapítvány beszámolóját közüljük. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola adott otthont a szociális gondozók és ápolók 2017-es szakmai versenyének.  A 2002 óta megrendezett eseményen a vendéglátókon kívül további három oktatási intézmény vett részt: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakiskola, Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és a Farkas Edit Római Katolikus Szakképző Iskola Keszthelyről.

A négy iskola hét csapata a kísérőtanárokon kívül összesen 28 főből állt, akik a kora délelőtti óráktól kezdve különböző szakmai elméleti és gyakorlati feladatok megoldásában mérték össze tudásukat.  A változatos feladatok elnyerték a diákok tetszését, így vidám, jó hangulatban telt el a délelőtt. A győzelmet jelentő vándorkupát végül a vendéglátó óbudai középiskolánk egyik diákcsapata nyerte meg.

A szakmai versenyek és eszmecserék évről évre a közösségi összetartást erősítik, kitűnő példával szolgálva az országban lévő többi iskola számára.