Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Jótékonysági ételosztás Árpádházi Szent Margit napján

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2017-01-18 00:00:00

Háromszáz adag meleg ételt osztott ki a Szeretetszolgálat Bajai Csoportja

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes csoportjai számos módon gondoskodnak a rászoruló emberekről. A Bajai Csoport melegétellel látta vendégül a hajléktalan embereket, amiről az önkéntesek vezetője küldött rövig beszámolót. 

Baján a Belvárosi Közösségi Házban az idei második melegétel-osztáson bácskai rizseshús várta a nehéz helyzetben élőket január 18-án.

A felajánlást ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja tette, ők is osztották ki a szokásos háromszáz adag ételt, amelyet a Sugó Pékség mákos és diós kaláccsal, valamint almával, a Baja Marketing Kft. pedig meleg teával egészített ki.

Maros Beáta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csoportvezetője köszöntőjében elmondta: fontosnak tartják, hogy a téli ünnepek elmúltával is gondoljanak azokra, akik asztalára nem jut minden nap meleg étel. Ugyanakkor a megjelentek figyelmébe ajánlotta a Szeretetszolgálat szociális ruharaktárát, ahol ingyen juthatnak meleg ruhákhoz a rászorulók.

Az asztali áldást Fekete Szabolcs esperes-plébános, a csoport lelki vezetője mondta. Kiemelte: január hónapban a római katolikus egyház két szeretetszolgálata is részt vesz a melegétel-osztásban. Jelen alkalom pedig azért is különleges, mivel január 18-a Árpádházi Szent Margit napja: a magyar királylány a hazáért és a nemzetért való elköteleződés és hitvalló szolgálat jelképe. Közbenjárását kérve az esperes papi áldásban is részesítette az egybegyűlteket.

Az ebéd kiosztásában Csubákné Besesek Andrea alpolgármester is segített, kifejezve örömét, hogy az egyre bővülő támogatói kör segítségével a teljes téli időszak alatt tudnak gondolni a rászorulókra.