Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Rekord mennyiségű adomány gyűlt össze a kaposvári rászoruló embereknek

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016-12-19 00:00:00

A műsorvezetők személyesen vitték el az adományokat

Több száz, segítő szándékú kaposvári tett felajánlást a Most Médiacsoport, a Máltai Szeretetszolgálat Somogy Megyei Szervezete és a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola közös karácsonyi adománygyűjtésén.

A tartós élelmiszereket, ruhákat, tisztítószereket, játékokat, és egyéb adományokat december közepén vették át és szállították el a szeretetszolgálat központjaiba. Horváth László koordinátor lapunknak elmondta, hogy elsősorban olyan nehéz sorsú, kaposvári családok részesülnek az adományból, akik a szolgálat és a Szocionet látókörében vannak, de jut a város környékén élő rászorulóknak is a felajánlásokból. Az biztos, hogy jó helyre kerül a segítség, a családok azt kapják, amire valóban szükségük van.

A Rádió Most két műsorvezetője, Györfi Kata és Bekker Dávid személyesen is felkeresett egy 7 gyermekes, kaposvári családot, hogy átadja nekik az adományt. Az édesanya szerint a legnagyobb kihívást az jelenti a hétköznapokban, hogy a 9 fős család elférjen a másfél szobás lakásban, de nagyon örültek a hasznos ruhadaraboknak és az élelmiszereknek is, amiből nagyon sok fogy. A gyerekek természetesen az édességért voltak a leghálásabbak, abból ugyanis ritkán jut nekik.

Az adományok átadásáról készült felvételt itt tekinthetik meg.