Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Karácsonyi ünnepség a komáromi máltai napköziben

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016-12-16 00:00:00

Sokszínű programmal készültek a fogyatékkal élő fiatalok a vendégeknek

Karácsonyi ünnepséget rendeztek a komáromi Fogyatékosok Nappali Intézményében. A hangulatról a napközi munkatársai tudósítottak. 

Szalai Gabriella intézményvezető köszöntötte a megjelent vendégeket, a kedves szülőket, hozzátartozókat, az ellátottakat. Megemlékezett a vezető a volt csoportvezetőről – Kinga néniről – egy verssel, melynek címe: Karácsonyi óhaj. Ezután Oroszné Veres Jolán vezetésével az ellátottak megemlékeztek a Szeretet ünnepéről, a kis Jézuska születéséről a következőkkel: egy énekkel, melyet nem csak énekeltek, hanem mutogattak is: Vártam egy ajándékot címmel. Mentovics Éva - Jézus születése című Karácsonyi verset Simon Nikoletta szavalta. Közösen énekeltük a „Fölöttünk új csillag...” című dalt. Verset szavaltak továbbá: Lakatos Izolda, Vecsey Eszter és Vass Napsugár, Sipos Ilona, Dömötör Krisztián, Erdélyi József. Majd megint közös ének következett: Karácsonyra készülődünk..... Pásztor jelenetet adott elő Németh Ferenc és Nagy Gábor. Nox- Nézz Fel! - Kósa Kornélia ellátottunk énekelte el. Ezután egy jelenetet adtak elő fiataljaink: Túrmezei Erzsébet : " Nem volt számukra hely" Végezetül a közös énekkel - Azon a csendes éjszakán....- fejeztük be a műsorunkat.A közös éneklések ideje alatt az egész évi programjainkból, életünkből készült video filmet vetítettük le a Memfo Kft. által adományozott projektor segítségével, melynek mind a fiatalok, mind a dolgozók, mind a vendégek nagyon örültek!

Ezután a saját készítésű ajándékokat adták át gondozottjaink a vendégeknek, a szülőknek, a hozzátartozóknak, majd kapták meg ők azokat a máltai hátizsákokat, képkereteket, melyeket nagylelkű adományozók támogatása által tudtunk megvenni.Így kívántunk kegyelemteljes, áldott, békés ünnepet Mindenkinek!