Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

A Szeretetdobozok útja 2016-ban

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016-12-11 00:00:00

A gyerekek legalább annyira örültek az adományozóknak, mint az adományoknak

Több  mint 1500 ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának önkéntes csoportjai, melyeket határon túli iskoláknak szállítottak el december elején. A fogadtatásról Szakál Klára régiós vezetőségi tag számolt be. 

A Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának számos csoportja gyűjtött adományt  ebben az évben is a határon túli magyar gyerekek részére. 1500 csomag gyűlt össze, melynek kiszállítására december elején került sor.

Ebben az évben két járat indult. Egyik Szatmárnémetibe, Beregszászra  és a Beregszász környéki településekre, a másik  Erdélybe.
Mindenhol örömmel és nagy-nagy szeretettel fogadták az ajándékokat. Megtapasztalták a kis iskolák közvetlen hangulatát, ahol a ragyogó tekintetű gyerekek énekeltek, verseltek és marasztalták a kis csapatot. Kicsi Ákos mondta Bikafalván – ne menjetek el, én se akarok hazamenni - .  
Mindez feledtette a -17 fokos hideg zordságát és a leesett 40 cm hó okozta közlekedési nehézséget.
Nagy értéke van a  találkozásnak, a viszontlátásnak amit nagyon jó érzéssel tapasztaltak.

Bízunk benne, hogy  a csomagok között  küldött levelek gazdára találtak, és barátság jöhet létre gyermekek és családok között.

Szakál Klára
Régiós vezetőségi tag
a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntese