Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Megújuló energiák a Bajai csoport szervezésében

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016-12-09 00:00:00

Energiatakarékosságról kicsiknek és nagyoknak

Megújuló energiák címmel hallgathattak előadást az érdeklődők a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportjának szervezésében.

A Bajai Csoport előadásán Végh Botond előadó beszélt a korszerű energiafelhasználásról és energiacsökkentésről. „Napenergia, biomassza, szél- és vízenergia, valamint a környezetünkben lévő hőenergia – ezek az úgynevezett megújuló energiák, amelyeknek sok előnyük van. Folyamatosan jelen vannak, nem szennyezik a környezetet, nem ártalmasak az egészségre. A berendezések beszerzéséhez pedig egyszeri beruházás szükséges. A napenergiát egyre többen hasznosítják és gyorsan fejlődik a hőszivattyús technológia, ami előtt nagy jövő áll.”

Maros Beáta csoportvezető elmondta, a Hálózat a közösségért program keretében kapott támogatásból elsőként a város nagycsoportos óvodásait szólították meg egy rajzpályázattal, ahol a gyerekek figyelmét az energiatudatos szemléletmódra és környezettudatos magatartásra igyekeztek felhívni. A pályázaton résztvevő gyerekeket értékes és praktikus ajándékokkal díjazták. "Ezután pedig a felnőtteknek adtunk ötleteket a témával kapcsolatban megszervezett előadás keretében. A programban elnyert támogatás kiemelt célja a szemléletformáló események, rendezvények támogatása volt különös hangsúlyt fektetve az energiatakarékosságra és – tudatosságra." - mondta a csoportvezető.